Kan du dø av herpes?

Innholdsfortegnelse:

Kan du dø av herpes?
Kan du dø av herpes?
Anonim

Herpes er ikke dødelig, og det forårsaker vanligvis ingen alvorlige helseproblemer. Mens herpesutbrudd kan være irriterende og smertefullt, er den første oppblussingen vanligvis den verste. For mange mennesker skjer utbrudd mindre over tid og kan til slutt stoppe helt.

Kan herpes drepe deg hvis den ikke behandles?

Bortsett fra de forkjølelsessårene, er HSV-1 den vanligste årsaken til sporadisk encefalitt (betennelse i hjernen). Og selv om denne hjerneinfeksjonen er svært sjelden,, dreper den mer enn 50 % av de som er smittet hvis den ikke blir behandlet, ifølge National Institutes of He alth.

Forkorter herpes livet ditt?

Å bli smittet med herpesviruset kompliserer det sosiale, følelsesmessige og seksuelle livet ditt alvorlig, men det er ellers ikke en fryktelig farlig tilstand å ha. Å ha genital herpes gjør det lettere å få HIV (og dermed AIDS), men ellers er tilstanden ikke invalidiserende, og reduserer ikke levetiden.

Har noen noen gang dødd av herpes?

Kan du dø av herpes? Begge typer herpes simplex-virus kan være svært ubehagelige, men de er ikke farlige. Du kan ikke dø av genital herpes eller forkjølelsessår. Viruset utgjør imidlertid en trussel for nyfødte babyer hvis de blir smittet under fødselen.

Er herpes en alvorlig sykdom?

Genital herpes er sannsynligvis den mest fryktede og minst kjente seksuelt overførbare infeksjonen (STI). Det finnes ingen kur, så folk som er infisert med herpes har detfor evig. Selv om viruset sjelden er livstruende for de fleste med det, det er ekstremt farlig for gravide kvinner.

Anbefalt: