Hvordan diagnostisere microsporum canis?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan diagnostisere microsporum canis?
Hvordan diagnostisere microsporum canis?
Anonim

mentagrophytes, eller Microsporum canis kan finnes i alle drøvtyggere og kamelider fra den nye verden i dyreparker for barn. Dyr kan være asymptomatiske bærere eller vise kliniske tegn på typiske sirkulære lesjoner av alopecia i ansikt og ører, med eller uten kløe. Diagnosen er via Woods lampe-, hud- og hårkulturer.

Hva er microsporum Canis?

Microsporum canis er en soppart som forårsaker mange former for sykdom. Det er en del av en gruppe sopp kjent som dermatofytter. Selv om den er mest kjent for ringorm hos kjæledyr og andre dyr, er den også kjent for å infisere mennesker. Dette faktum gjør dette patogenet både antrofilt og zoofilt.

Hva forårsaker microsporum Canis?

canis forårsaker hovedsakelig dermatofytose hos katter og hunder. Og infiserte dyr og aseksuelle sporer forurensede gjenstander er vanlige kilder for menneskelig infeksjon. Sporer er svært motstandsdyktige, fester seg til huden og spirer og produserer hyfer, som deretter vil vokse i de døde, overfladiske lagene av huden, håret eller neglene.

Hvordan kan microsporum Canis behandles?

Behandling. Microsporum canis-infeksjoner kan enkelt behandles med aktuelle antifungale midler; Alvorlige tilfeller kan imidlertid nødvendiggjøre systemisk behandling med griseofulvin, itrakonazol eller terbinafin.

Hvordan tester du for dermatofytter?

Dermatofyttest Medium soppkulturer

  1. A, Før en øreprøve innhentes forcytologisk evaluering, øregangen og trommehinnen bør evalueres visuelt.
  2. B, En bomullspinne brukes for å få en prøve av ekssudater fra øregangen.
  3. C, Eksudatene som samles på vattpinnen smøres ut på objektglasset.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"