Betyr en langvarig hoste kreft?

Innholdsfortegnelse:

Betyr en langvarig hoste kreft?
Betyr en langvarig hoste kreft?
Anonim

Å hoste betyr vanligvis ikke at det er lungekreft. Imidlertid er en vedvarende hoste et vanlig symptom på lungekreft ved diagnosetidspunktet. Alle som har hoste med følgende symptomer bør oppsøke lege så snart som mulig: blod- eller rustfarget slim eller slim.

Hvordan er en krefthoste?

En lungekrefthoste kan enten være våt eller tørr hoste, og den kan oppstå når som helst på dagen. Mange enkeltpersoner legger merke til at hosten forstyrrer søvnen deres og føles lik symptomer på allergi eller luftveisinfeksjon.

Hva slags kreft forårsaker hoste?

Alle typer lungekreft kan assosieres med hoste. Men noen former for lungekreft har oftere hoste som symptom fordi kreftcellene blokkerer luftveiene i lungene dine. Plateepitelkarsinom og småcellet udifferensiert lungekreft er mer sannsynlig forbundet med hoste.

Hvordan vet jeg om hosten min er alvorlig?

Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever følgende symptomer som følger med hoste fordi det kan være alvorlig:

  1. pustevansker/pustebesvær.
  2. Grunn, rask pust.
  3. Wheezing.
  4. Brystsmerter.
  5. Feber.
  6. Hoster opp blod eller gult eller grønt slim.
  7. Hoster så hardt at du kaster opp.
  8. Uforklarlig vekttap.

Kommer og går krefthoste?

En hoste assosiertmed forkjølelse eller luftveisinfeksjon vil forsvinne i løpet av en uke eller så, men en vedvarende hoste kan være et symptom på lungekreft. Vær også oppmerksom på eventuelle endringer i en kronisk hoste, spesielt hvis du røyker.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har mississippi flyway forskjøvet seg?
Les mer

Har mississippi flyway forskjøvet seg?

Fjorårets avlingstall var ned rundt 40 prosent fra 2017-18. Årets tall er ikke fullstendige, men kan være lik fjoråret. En teori har blitt støttet de siste årene om at Mississippi Flyway beveger seg vestover. Er Mississippi Flyway i endring?

Når er allergener høye?
Les mer

Når er allergener høye?

Hvis du har sesongmessige allergier eller høysnue, kan trepollen utløse symptomer på senvinteren eller våren. Ambrosia frigjør pollen om sommeren og høsten. Spesifikasjonene avhenger også av hvor du bor. Allergisesongen kan starte så tidlig som i januar i sørstatene og vare ut i november.

Hva er meningen med teoretiker?
Les mer

Hva er meningen med teoretiker?

: å tenke på eller foreslå ideer om hva som muligens er sant eller ekte: å danne eller foreslå en teori om noe. Se hele definisjonen for teoretisering i English Language Learners Dictionary. Er Theorizer et ord? For å formulere teorier eller en teori;