Er tenontosaurus en hadrosaur?

Innholdsfortegnelse:

Er tenontosaurus en hadrosaur?
Er tenontosaurus en hadrosaur?
Anonim

Iguanodontia (iguanodontene) er en kladde av planteetende dinosaurer som levde fra mellomjura til sen kritt. Noen medlemmer inkluderer Camptosaurus, Dryosaurus, Iguanodon, Tenontosaurus og hadrosauridene eller "andnebbdinosaurene".

Hva betyr Tenontosaurus?

Tenontosaurus (/tɪˌnɒntəˈsɔːrəs/ ti-NON-tə-SOR-əs; som betyr "sineøgle") er en slekt av middels til stor ornitopoddinosaur. Slekten er kjent fra sen Aptian til albisk alder av middels krittperiodens sedimenter i det vestlige Nord-Amerika, som dateres mellom 115 og 108 millioner år siden.

Jaktet Deinonychus Tenontosaurus?

Deinonychus kunne holde på byttet sitt med fryktinngytende frontklør. En stor klo på hver fot dreide seg – et spark ville rive byttet fra hverandre. Når den ikke var i bruk ble kloen holdt ut av veien for å holde den skarp. Deinonychus kan ha jaktet på Tenontosaurus.

Hvilken type skapning er en triceratops?

Med sine tre skarpe horn og piggete hodeplate må Triceratops horridus ha vært en skremmende tilstedeværelse da den tråkket over det vestlige Nord-Amerika i slutten av krittperioden, for rundt 69 millioner år siden. Til tross for sitt voldsomme utseende, var denne berømte keratopsien, eller hornedinosaur, en planteeter.

Er Iguanodon en hadrosaur?

Iguanodon var den største, mest kjent og mest utbredt av alle iguanodontidene (familien Iguanodontidae), som ernært beslektet med hadrosaurene, eller andnebb-dinosaurene. … I 1825 ble Iguanodon den andre arten som ble beskrevet vitenskapelig som en dinosaur, den første var Megalosaurus.