Om kunstig ernæring og hydrering?

Innholdsfortegnelse:

Om kunstig ernæring og hydrering?
Om kunstig ernæring og hydrering?
Anonim

Kunstig ernæring og hydrering er en medisinsk behandling som lar en person motta næring (mat) og hydrering (væsker) når de ikke lenger er i stand til å ta dem gjennom munnen. Kunstig ernæring og hydrering gis til en person som av en eller annen grunn ikke kan spise eller drikke nok til å opprettholde liv eller helse.

Når brukes kunstig ernæring og hydrering?

Kunstig hydrering og ernæring fungerer for mange typer pasienter. Leger bruker det til pasienter som har midlertidige medisinske problemer og har mistet væske gjennom oppkast, svette eller diaré. De kan også gi kunstig hydrering og ernæring når noen har en avansert, livstruende sykdom og er døende.

Er kunstig ernæring og hydrering en del av livsstøtten?

Kunstig ernæring og hydrering er en livsopprettholdende medisinsk behandling. … Næringsstoffene og væskene som brukes til behandling er kjemisk balansert og "matet" til pasienter ved intravenøs (IV) administrering eller ernæringsrør.

Hvorfor er den generelle anbefalingen å unngå kunstig ernæring og hydrering ved slutten av livet?

En pasients avgjørelse angående VSED er bindende, selv om pasienten i ettertid mister kapasitet. Pasienter som er på slutten av livet har sannsynligvis grunner til å stoppe ernæring og hydrering, for eksempel fysiologiske årsaker som fører til tap av appetitt og/eller manglende evne til å spise.

Hva betyr ernæring og hydreringmener?

Ernæring og hydrering er inntaket av mat og væske for å dekke diettbehov og biologiske behov. God ernæring er grunnleggende for velvære.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvordan døde pompey?
Les mer

Hvordan døde pompey?

Den 28. september ble Pompeius invitert til å forlate skipene sine og komme i land ved Pelusium. Da han forberedte seg på å gå ned på egyptisk jord, ble han forræderisk slått ned og drept av en offiser fra Ptolemaios. Hvem drepte Pompeius?

Hvilken er en ikke-konkurrerende hemmer?
Les mer

Hvilken er en ikke-konkurrerende hemmer?

Ikke-konkurrerende hemming oppstår når en inhibitor binder seg til enzymet på et annet sted enn det aktive stedet. I noen tilfeller av ikke-konkurrerende hemming, antas inhibitoren å binde seg til enzymet på en slik måte at den fysisk blokkerer det normale aktive stedet.

Kan brian mccook snakke russisk?
Les mer

Kan brian mccook snakke russisk?

McCook er ikke russisk selv, men tok flere russiske språkkurs og brukte et kassettbånd k alt «Pronounce It Perfectly» for å mestre aksenten. … Som Katya var McCook vertskap for et månedlig dragshow k alt "Perestroika" på Jacques Cabaret.