Hva er demobilisering og reintegrering av nedrustning?

Innholdsfortegnelse:

Hva er demobilisering og reintegrering av nedrustning?
Hva er demobilisering og reintegrering av nedrustning?
Anonim

Nedrustning, demobilisering og reintegrering, eller nedrustning, demobilisering, repatriering, reintegrering og gjenbosetting er strategier som brukes som en del av fredsprosesser, og er generelt strategien brukt av alle FNs fredsbevarende operasjoner etter borgerkriger.

Hva er et DDR-program?

Nedrustning, demobilisering og reintegrering (DDR)-programmer tar sikte på å støtte tidligere stridende i (post--)konfliktsituasjoner, fremme sikkerhet og stabilitet, og skape betingelser for bærekraftig fred og utvikling.

Hva gjør en demobiliserings- og reintegreringsoffiser for nedrustning?

Gjennom en prosess med å fjerne våpen fra hendene til medlemmer av væpnede grupper, ta disse stridende ut av gruppene og hjelpe dem med å reintegrere som sivile i samfunnet, søker nedrustning, demobilisering og reintegrering å støtte eks-stridende og de som er tilknyttet væpnede grupper, slik at de kan …

Hva er DDR i konflikthåndtering?

Nedrustning, demobilisering og reintegrering (DDR) er en prosess der medlemmer av væpnede styrker og grupper støttes til å legge ned våpnene sine og gå over til sivilt liv.

Hva er DDR-aktivitetene?

DDR støtter eks-stridende til å bli aktive deltakere i fredsprosessen gjennom: fjerne våpen fra hendene til stridende; ta stridende ut av militære strukturer;integrere stridende sosi alt og økonomisk i samfunnet.

Anbefalt: