Bør du la tomater modne på vintreet?

Innholdsfortegnelse:

Bør du la tomater modne på vintreet?
Bør du la tomater modne på vintreet?
Anonim

Tomater er gassaktige – jeg mener de avgir gass. … Innhøstingstiden for tomater bør ideelt sett inntreffe når frukten er moden grønn og deretter får lov til å modnes av vintreet. Dette forhindrer splitting eller blåmerker og gir en viss kontroll over modningsprosessen.

Modnes tomater bedre på eller utenfor vintreet?

Tomater modnes raskere på vintreet når de vokser under optimale klimaforhold. Plasser dem innendørs ved siden av etylenproduserende frukter for best resultat. Temperaturendringer kan hindre produksjonen av karoten og lykopen, stoffene som er ansvarlige for tomatenes røde farge.

Bør jeg plukke tomatene mine før de blir røde?

Den beste tiden å plukke tomater fra plantene dine er når de akkurat begynner å få farge. Først og fremst hindrer det tomaten fra å bli skadet fra insekter, dyr, solflekker og til og med vind- eller sommerstormer.

Bør tomater plukkes før de er helt modne?

Tradisjonelt hage tomater plukkes når de er helt modne, men i virkeligheten kan modning skje på vintreet eller på kjøkkenbenken. Faktisk har jeg funnet ut at det er fordeler med å høste tomater før de er helt modne; færre skadedyrproblemer, mindre sprekker og sp altninger og pålitelig modning.

Hvordan modner du tomater fra vintreet?

Den mest klassiske måten å modne tomater på er å legge dem bort på den mest solrike vinduskarmen ikjøkken. Plasser tomatene med stilksiden ned, noe som vil forhindre at de ruller og gjør at de mindre sannsynligheten for å få blåmerker på den harde overflaten. Etter noen dager med sol, vil de være modne og klare til å nytes.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når døde nedra volz?
Les mer

Når døde nedra volz?

Nedra Volz var en amerikansk skuespillerinne. På TV portretterte hun tante Iola på All in the Family, Adelaide Brubaker på Diff'rent Strokes, Emma Tisdale på The Dukes of Hazzard og Winona Beck på Filthy Rich. Hvordan døde Nedra Volz?

Spiser duer duemat?
Les mer

Spiser duer duemat?

Sorgduer Sorgduer Flykting finner sted om ca. 11–15 dager, før squabbene er fullvoksne, men etter at de er i stand til å fordøye voksenmat. De blir i nærheten for å bli matet av faren i opptil to uker etter flying. Sørgende duer er produktive oppdrettere.

Hvem er dan i krasjlanding på deg?
Les mer

Hvem er dan i krasjlanding på deg?

'Crash Landing on You' andre hovedstjerner skal angivelig date. Både Seo Dan (Seo Ji-Hye) og Gu Seung Joon (Kim Jung-Hyun) i en scene fra "Crash Landing on You." Hva skjer med at Dan krasjlander på deg? Når Seung-jun er i ferd med å reise fra Nord-Korea, får han vite at Dan blir holdt fanget, og han drar for å redde henne.