Inneholder amalgamfyllinger nikkel?

Innholdsfortegnelse:

Inneholder amalgamfyllinger nikkel?
Inneholder amalgamfyllinger nikkel?
Anonim

Med tanke på at metall har blitt brukt til å lage fyllinger og annet tannmateriale i flere tiår, kan dette åpenbart forårsake et potensielt alvorlig problem for en betydelig prosentandel av befolkningen. Nikkel er den vanligste metallallergien, og nikkel brukes også regelmessig i tannfyllinger og -kroner.

Kan du være allergisk mot amalgamfyllinger?

Kan en person være allergisk mot amalgamfyllinger? Det er mulig, men færre enn 100 tilfeller har noen gang blitt rapportert, ifølge ADA. I disse sjeldne tilfellene antas kvikksølv eller et av metallene som brukes i en amalgamrestaurering å utløse den allergiske responsen.

Hvilke metaller er det i amalgamfyllinger?

Dental amalgam er en blanding av metaller, bestående av flytende (elementært) kvikksølv og en pulverisert legering sammensatt av sølv, tinn og kobber. Omtrent halvparten (50 %) av tannamalgam er elementært kvikksølv etter vekt.

Inneholder tannkroner nikkel?

Nikkel er utbredt innen tannbehandling, spesielt for barn. De fleste apparater i rustfritt stål som seler, kroner og trådholdere inneholder nikkel. Dette betyr at barn blir utsatt for nikkel i ung alder. Selv når barn reagerer på nikkel, identifiserer legene munnen som en kilde til problemet.

Hvordan vet du om du er allergisk mot amalgam?

Hva er symptomene på en allergisk reaksjon? Reaksjonen kan oppstå med eller uten smerte, men manifesterer seg nesten alltid som rødheteller kløe inne i munnen, som ligner på en allergisk hudreaksjon. Denne rødheten er kjent som en kontaktlichenoidreaksjon (fordi den resulterende lesjonen er formet som plantelaven).

Anbefalt: