Er det sekstende århundre bindestrek?

Innholdsfortegnelse:

Er det sekstende århundre bindestrek?
Er det sekstende århundre bindestrek?
Anonim

Centuries samsvarer med den generelle regelen for bindestrek av et sammensatt adjektiv. Når det kommer før substantivet, inkluderer århundre i orddelingen (i tilfelle av det tjueførste århundre og over). Etterpå, ikke (CMOS).

Er Twentieth Century bindestrek?

Den bindestreksform egner seg bedre til sammensatte modifikatorer, som i "møbler fra midten av det tjuende århundre." Så når den mindre vanlige substantivfrasen brukes, foretrekker vi å beholde bindestreken: "midt av det tjuende århundre." En lignende logikk har tatt motet fra oss fra å gi råd til «midten av århundret» – selv om vi anbefaler «midten av århundret».

Hvordan skriver du 1500-tallet?

Generelt sett bør ikke «århundre» skrives med stor bokstav, så det står alltid «århundre» i stedet for «århundre». Unntaket er når 'århundre' brukes i begynnelsen av en setning eller i et egennavn (f.eks. '20th Century Fox'). Til slutt kan århundrer forkortes.

Blir du det 21. århundre med stor bokstav?

21st Century? … Med mindre århundrets navn begynner på en setning eller er en del av et egennavn, er det skrevet med alle små bokstaver: Vi lever i det tjueførste århundre.

Bledeler du midt i århundret?

MLA-stil binder vanligvis elementer i et sammensatt adjektiv, og bruker ikke bindestrek for en substantivfrase. En blanding med mid er vanskeligere, ved at det er mer enn én måte å style den på. Ved midten av århundret blomstret praksisen. På midten av det attende århundre [bruk en bindestrek]praksisen blomstret.

Anbefalt: