Hva er en uavhengig entreprenør?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en uavhengig entreprenør?
Hva er en uavhengig entreprenør?
Anonim

En uavhengig kontraktør er en person, virksomhet eller selskap som leverer varer eller tjenester i henhold til en skriftlig kontrakt eller en muntlig avtale. I motsetning til ansatte, jobber ikke uavhengige kontraktører regelmessig for en arbeidsgiver, men jobber etter behov, når de kan være underlagt agenturloven.

Hva kvalifiserer noen som en uavhengig entreprenør?

Den generelle regelen er at en enkeltperson er en uavhengig entreprenør hvis betaler har rett til å kontrollere eller styre kun resultatet av arbeidet og ikke hva som skal gjøres og hvordan det skal gjøres. Inntektene til en person som jobber som en uavhengig kontraktør er underlagt selvstendig næringsskatt.

Hva er et eksempel på en uavhengig entreprenør?

En bilmekaniker som har en stasjonslisens, en videresalgslisens, kjøper de delene som er nødvendige for reparasjonen, setter sine egne priser, henter fra kunden, setter sin eller hennes egne timer og arbeidsdager, og eier eller leier butikken fra en tredjepart er et eksempel på en uavhengig entreprenør.

Hva er forskjellen mellom selvstendig næringsdrivende og uavhengig entreprenør?

Å være selvstendig næringsdrivende betyr at du tjener penger, men ikke jobber som ansatt for noen andre. … Å være en uavhengig kontraktør plasserer deg i én kategori av selvstendig næringsdrivende. En uavhengig entreprenør er en som yter en tjeneste på kontraktsbasis.

Hvordan får en uavhengig entreprenør bet alt?

Per definisjon, enuavhengig kontraktør er ikke en ansatt. Ansatte får bet alt en vanlig lønn, får tilbakeholdt skatt fra denne lønnen, jobber deltid eller heltid, og får arbeidet og timeplanen diktert av arbeidsgiveren. … Du er din egen sjef, bestemmer dine egne timer og gjør dine egne skattebetalinger.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når døde nedra volz?
Les mer

Når døde nedra volz?

Nedra Volz var en amerikansk skuespillerinne. På TV portretterte hun tante Iola på All in the Family, Adelaide Brubaker på Diff'rent Strokes, Emma Tisdale på The Dukes of Hazzard og Winona Beck på Filthy Rich. Hvordan døde Nedra Volz?

Spiser duer duemat?
Les mer

Spiser duer duemat?

Sorgduer Sorgduer Flykting finner sted om ca. 11–15 dager, før squabbene er fullvoksne, men etter at de er i stand til å fordøye voksenmat. De blir i nærheten for å bli matet av faren i opptil to uker etter flying. Sørgende duer er produktive oppdrettere.

Hvem er dan i krasjlanding på deg?
Les mer

Hvem er dan i krasjlanding på deg?

'Crash Landing on You' andre hovedstjerner skal angivelig date. Både Seo Dan (Seo Ji-Hye) og Gu Seung Joon (Kim Jung-Hyun) i en scene fra "Crash Landing on You." Hva skjer med at Dan krasjlander på deg? Når Seung-jun er i ferd med å reise fra Nord-Korea, får han vite at Dan blir holdt fanget, og han drar for å redde henne.