Er miceller vannløselige?

Innholdsfortegnelse:

Er miceller vannløselige?
Er miceller vannløselige?
Anonim

Miceller er sfæriske amfifile strukturer som har en hydrofob kjerne og et hydrofilt skall. Det hydrofile skallet gjør micellen vannløselig som tillater intravenøs tilførsel mens den hydrofobe kjernen bærer en nyttelast av medikamenter for terapi.

Løser miceller seg i vann?

Miceller kan brukes til å løse opp vannuløselige stoffer i vann. … Når såpemiceller blandes med vann, begynner det å dannes bobler som er hydrofobe på innsiden og hydrofile på utsiden. Disse boblene fanger opp oljebasert skitt og gjør det lettere å vaske bort med vann.

Hvilken del av micellen er vannuløselig?

I en micelle, de hydrofobe halene av flere overflateaktive molekyler samles til en oljelignende kjerne, hvor den mest stabile formen ikke har kontakt med vann.

Hvordan stabiliseres miceller?

Shell tverrbinding er en anerkjent måte å stabilisere polymere miceller satt sammen fra kopolymerene. … I disse systemene må tverrbinding kontrolleres innenfor de hydrofile domenene (skall) i stedet for mellom individuelle miceller for å unngå dannelse av store kovalent bundne aggregater.

Hva holder en micelle sammen?

En micelle består av monolag av lipidmolekyler som inneholder hydrofilt hode og hydrofob hale. Disse amfifile molekylene i vandig miljø aggregerer spontant til monomolekylære lag som holdes sammen på grunn av hydrofob effekt av weakikke-kovalente krefter.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken prosess binder karbon?
Les mer

Hvilken prosess binder karbon?

Karbon er sekvestrert i jord av planter gjennom fotosyntese og kan lagres som organisk karbon i jord (SOC). Hva er prosessen med karbonbinding? Karbonbinding er prosessen for å fange og lagre atmosfærisk karbondioksid. Det er én metode for å redusere mengden karbondioksid i atmosfæren med mål om å redusere globale klimaendringer.

Snøer det i minoa?
Les mer

Snøer det i minoa?

Minoa gjennomsnittlig 105 tommer snø per år. Har Turkmenistan snø? Det regner eller snør sjelden i Turkmenistan. Nedbør er i gjennomsnitt 80 mm i året, i fjellområder når den 300-400 mm. Hovedsakelig skjer snø og nedbør i perioden desember til mars;

Hvem sang opprinnelig rock på?
Les mer

Hvem sang opprinnelig rock på?

"Rock On" er en sang skrevet av den engelske sangeren David Essex. Opprinnelig spilt inn i 1973 og utgitt som singel av Essex, ble den en internasjonal hit. I 1989 spilte den amerikanske skuespilleren og sangeren Michael Damian inn en coverversjon som gikk til nummer én på Billboard Hot 100-listen.