Hva er endoterm og eksoterm?

Innholdsfortegnelse:

Hva er endoterm og eksoterm?
Hva er endoterm og eksoterm?
Anonim

En eksoterm prosess er en som avgir varme. Denne varmen overføres til omgivelsene. En endoterm prosess er en prosess der varme må tilføres systemet fra omgivelsene. En termonøytral prosess er en prosess som verken krever varme fra omgivelsene eller avgir energi til omgivelsene.

Hva er endoterme og eksoterme reaksjoner?

Eksoterme reaksjoner overfører energi til omgivelsene og temperaturen i omgivelsene øker. Endoterme reaksjoner tar inn energi og temperaturen i omgivelsene synker.

Hva er en endoterm reaksjon?

En reaksjon som absorberer energi er sies å være endoterm. I en endoterm reaksjon er utgangsmaterialene (reaktantene) mer stabile enn produktene; de er i en lavere energitilstand. For at de høyere energiproduktene skal kunne dannes, må energi hentes fra miljøet.

Hvordan vet du om en reaksjon er eksoterm eller endoterm?

Så hvis summen av entalpiene til reaktantene er større enn produktene, vil reaksjonen være eksoterm. Hvis produktsiden har en større entalpi, er reaksjonen endoterm. Du lurer kanskje på hvorfor endoterme reaksjoner, som suger opp energi eller entalpi fra miljøet, til og med skjer.

Er eksotermisk varmt eller kaldt?

En eksotermisk prosess frigjør varme, noe som forårsaker temperaturen på den umiddelbareomgivelser å stige. En endoterm prosess absorberer varme og kjøler ned omgivelsene.»

Anbefalt: