I snapdragons er blomsterfargen kontrollert?

Innholdsfortegnelse:

I snapdragons er blomsterfargen kontrollert?
I snapdragons er blomsterfargen kontrollert?
Anonim

I snapdragons styres blomsterfargen av ufullstendig dominans. De to allelene er røde (R) og hvite (R'). Den heterozygote genotypen er uttrykt som rosa.

Er snapdragon-blomstens farge ufullstendig dominans?

Snapdragon viser også ufullstendig dominans ved å produsere rosa-fargede snapdragon-blomster. Kryssbestøvningen mellom røde og hvite snapdragons fører til rosa blomster fordi ingen av allelene (hvite og røde) er dominerende.

Hvordan arves blomsterfarge i snapdragons?

Arven av blomsterfarge i snapdragons illustrerer prinsippet om ufullstendig dominans. Genotypen RR uttrykkes som en rød blomst, Rr gir rosa blomster, og rr produserer hvite blomster. Tren ut følgende kryss for å bestemme de forventede fenotypene og både genotypiske og fenotypiske prosenter.

Hva er fargen på en heterozygot løvedragsblomst?

Snapdragon blomsterfarge er et eksempel på ufullstendig dominans (ingen av allelene er dominerende). Når allelet er homozygot (AA) er blomstene røde og når det er homozygot (aa) er blomstene hvite. Men når allelene er Aa (heterozygote), er blomstene rosa.

Hva er genotypen til de rødblomstrede snapdragons?

Genet for blomsterfarge i snapdragons viser ufullstendig dominans. Snapdragons homozygote for allelen for rød blomst farge hargenotypen FRFR og har røde blomster. Snapdragons homozygote for allelen for hvit blomsterfarge har genotypen FWFW og har hvite blomster.

Anbefalt: