Er septikemi og bakteriemi det samme?

Innholdsfortegnelse:

Er septikemi og bakteriemi det samme?
Er septikemi og bakteriemi det samme?
Anonim

Blodforgiftning oppstår når bakterier som forårsaker infeksjon i en annen del av kroppen din kommer inn i blodet. Tilstedeværelsen av bakterier i blodet omtales som bakteriemi eller septikemi. Begrepene "septikemi" og "sepsis" brukes ofte om hverandre, selv om teknisk sett er de ikke helt like.

Hva er forskjellen mellom bakteriemi og septikemi?

Bakteremi er den enkle tilstedeværelsen av bakterier i blodet, mens Septikemi er tilstedeværelsen og formering av bakterier i blodet. Septikemi er også kjent som blodforgiftning.

Er bakteriemi en form for sepsis?

Bakteremi er en infeksjon, forårsaket av bakterier som kommer inn i blodet. Det kan også bli referert til som septikemi, sepsis, septisk sjokk, blodforgiftning eller bakterier i blodet.

Kan du ha septikemi uten bakteriemi?

Det kan være primært (uten identifiserbart infeksjonsfokus) eller, oftere, sekundært (med intravaskulært eller ekstravaskulært infeksjonsfokus). Selv om sepsis er assosiert med bakteriell infeksjon, er ikke bakteriemi en nødvendig ingrediens i aktiveringen av den inflammatoriske responsen som resulterer i sepsis.

Hva er bakteriemi?

Bakteremi er tilstedeværelsen av bakterier i blodet. Bakteremi kan skyldes vanlige aktiviteter (som kraftig tannbørsting), tann- eller medisinske prosedyrer, ellerfra infeksjoner (som lungebetennelse. Lungebetennelse er en av de vanligste dødsårsakene på verdensbasis.

Anbefalt: