For hva er l-arginin?

Innholdsfortegnelse:

For hva er l-arginin?
For hva er l-arginin?
Anonim

Arginin, også kjent som l-arginin, er en α-aminosyre som brukes i biosyntesen av proteiner. Den inneholder en α-aminogruppe, en α-karboksylsyregruppe og en sidekjede som består av en 3-karbon alifatisk rettkjede som ender i en guanidinogruppe.

Hva brukes L-arginin til?

Fordi L-arginin virker som en vasodilator, åpner (dilaterer) blodårer, tar mange mennesker oral L-arginin for å behandle hjertesykdommer og erektil dysfunksjon.

Hva er fordelene med å ta arginin?

Nitrogenoksid er en kraftig nevrotransmitter som hjelper blodårene å slappe av og også forbedrer sirkulasjonen. Noen bevis viser at arginin kan hjelpe forbedre blodstrømmen i arteriene i hjertet. Det kan forbedre symptomene på tilstoppede arterier, brystsmerter eller angina, og koronararteriesykdom.

Hvem bør ikke ta L-arginin?

L-arginintilskudd kan forverre allergier og astma. Bruk med forsiktighet. Ikke ta L-arginin-tilskudd hvis du har hatt forkjølelsessår eller genital herpes. For mye L-arginin i systemet ditt kan aktivere viruset som forårsaker disse tilstandene.

Hva gjør L-arginin for sædceller?

Mannlig fruktbarhet; L-arginin støtter normal sædproduksjon, forskning har funnet ut at å ta et L-arginin-tilskudd daglig kan øke sædproduksjonen hos menn. L-arginin kan også forbedre bevegeligheten til sædceller, og dermed øke sjansen for unnfangelse hos parlider av lav sædmotilitet.

Anbefalt: