Hvorfor er det talofibulære leddbåndet viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er det talofibulære leddbåndet viktig?
Hvorfor er det talofibulære leddbåndet viktig?
Anonim

Det fremre talofibulære ligamentet er det hyppigst skadede leddbåndet i ankelen og er den hyppigst observerte skaden på legevakten [7] (fig. 1). Dette leddbåndet spiller en viktig rolle i å begrense fremre forskyvning av talus og plantarfleksjon av ankelen [40].

Hva forhindrer det fremre talofibulære ligamentet?

Det er et av de laterale leddbåndene i ankelen og hindrer foten fra å skli fremover i forhold til leggen. Det er det mest skadede leddbåndet i en forstuet ankel - fra en inversjonsskade - og vil tillate en positiv fremre skuffetest av ankelen hvis den er fullstendig revet.

Hva er hovedfunksjonen til leddbånd i ankelen?

Ankelleddbånd er som snorer som forbinder fotbeina med underbensbeina. De stabiliserer ankelleddet og hindrer ankelen i å vri seg, folde seg eller kollapse. Et ankelbånd kan overstrekkes eller rives, k alt en forstuing. Ankelforstuing er en svært vanlig skade og kan variere fra mild til alvorlig.

Hvilken bevegelse gjør det fremre talofibulære ligamentet?

Det fremre talofibulære ligamentet går fra tuppen av lateral malleolus til talus anteriort. Det begrenser plantarfleksjon av leddet. Det calcaneofibulære ligamentet passerer fra den laterale malleolus til calcaneus med det talocalcaneale ligamentet løpende ved basen. De gjør motstandadduksjon.

Hvorfor er ATFL-ligamentet oftest skadet?

På grunn av dens lave ultimate belastning og de anatomiske posisjonene for utspring og innsettinger, er ATFL oftest skadet i en lateral ankelforstuing [30]. Subtalarleddet dannes av artikulasjonen mellom bunnen av talus og calcaneus [18].

Anbefalt: