Hvilken tenkt linje samsvarer denne breddegraden med?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken tenkt linje samsvarer denne breddegraden med?
Hvilken tenkt linje samsvarer denne breddegraden med?
Anonim

Breddegrad er målingen av avstanden nord eller sør av ekvator. Den er målt med 180 tenkte linjer som danner sirkler rundt jorden øst-vest, parallelt med ekvator. Disse linjene er kjent som paralleller. En breddegradssirkel er en tenkt ring som forbinder alle punkter som deler en parallell.

Hva heter den imaginære linjen?

Imaginære linjer, også k alt meridianer, som går vertik alt rundt kloden. I motsetning til breddegradslinjer, er ikke lengdegradslinjer parallelle. Meridianer møtes ved polene og er bredest fra hverandre ved ekvator. Null grader lengdegrad (0) kalles nollmeridianen.

Hvilke imaginære linjer møter lengdegrad?

Alle meridianer møtes på Nord- og Sydpolen. Lengdegrad er relatert til breddegrad, måling av avstand nord eller sør for ekvator. Breddelinjer kalles paralleller. Kart er ofte merket med paralleller og meridianer, og skaper et rutenett.

Hva er de tre imaginære breddegradslinjene?

Ekvator, tropene og grunnmeridianen Alle tre breddelinjene er viktige i forholdet mellom Jorden og solen. Nollmeridianen løper i motsatt retning, nord-sør, og er en av de viktigste lengdelinjene på jorden.

Hva er de fem imaginære breddegradslinjene?

De fem store breddegradslinjene erekvator, Kreftens og Steinbukkens troper, og de polar- og antarktiske sirkler

  • Polarsirkelen. …
  • The Antarctic Circle. …
  • Ekvator. …
  • Kreftens vendekrets. …
  • Stenbukkens vendekrets.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når starter sorgpermisjonen?
Les mer

Når starter sorgpermisjonen?

Bedrifter gir en bet alt sorgtid på omtrent tre dager for døden til et nærmeste familiemedlem. Bedrifter gir vanligvis bet alt sorgpermisjon på bare én fridag for andre slektninger og venner. Hvor lenge etter dødsfallet kan du ta ut sorgpermisjon?

Hva heter det når familien din fornekter deg?
Les mer

Hva heter det når familien din fornekter deg?

disown Legg til i liste Del. Å fornekte noen er å avvise dem. … Selv om det er uvanlig å fornekte en annen person, når det skjer er det vanligvis et familiemedlem som blir kastet av. Hva betyr det når familien din fornekter deg? Fornektelse oppstår når en forelder gir avkall på eller ikke lenger aksepterer et barn som et familiemedlem, vanligvis når barnet gjør noe som oppfattes som upassende og disse handlingene fører til alvorlige følelsesmessige konsekvenser.

Må du åpne vinduer når du flekker?
Les mer

Må du åpne vinduer når du flekker?

Oppbevar salvieen din trygt. Du kan også la den brenne ut av seg selv. Noen liker å vente 20-30 minutter for å la salvierøyken nå maksimal styrke. Så åpne alle vinduer og inngangsdøren din for å slippe ut all den fastsittende energien. Hva er reglene for flekker?