Er cystisk fibrose smittsomt for andre jf-pasienter?

Innholdsfortegnelse:

Er cystisk fibrose smittsomt for andre jf-pasienter?
Er cystisk fibrose smittsomt for andre jf-pasienter?
Anonim

Folk med CF kan ikke være sammen. Som et resultat har personer med CF farlige bakterier i lungene, og disse bakteriene er smittsomme bare for andre mennesker med CF eller svekket immunsystem. Den gode nyheten er at CF slett ikke er smittsomt eller farlig for friske mennesker.

Kan personer med cystisk fibrose være i nærheten av hverandre?

Personer med cystisk fibrose bør aldri møte hverandre, siden de bærer bakterier i lungene som kan være skadelige for hverandre.

Kan søsken med cystisk fibrose bo sammen?

I motsetning til mange organisasjoner, kan cystisk fibrosestøttegrupper ikke arrangere arrangementer for mennesker med sykdommen for å komme sammen. Fordi lungene deres lett blir infisert, er det avgjørende at personer med sykdommen ikke er i nær kontakt med andre som har samme diagnose.

Kan du kysse noen med cystisk fibrose?

Ikke håndhilse med eller kyss kinnene til andre mennesker med cystisk fibrose.

Hvordan spres cystisk fibrose?

Cystisk fibrose er en genetisk sykdom. Personer med CF har arvet to kopier av det defekte CF-genet - en kopi fra hver forelder. Begge foreldrene må ha minst én kopi av det defekte genet. Personer med bare én kopi av det defekte CF-genet kalles bærere, men de har ikke sykdommen.

Anbefalt:

Interessante artikler
Ville metastatisk kreft dukke opp i blodprøver?
Les mer

Ville metastatisk kreft dukke opp i blodprøver?

Det er ingen test for å se etter metastaser. Ulike tester vil avdekke forskjellige ting. Testene som gjøres bestemmes av typen primær kreft og/eller eventuelle symptomer som må undersøkes. Rutinemessige blodprøver som leverenzymer kan være forhøyet i nærvær av levermetastaser.

Skal jeg drepe eller forlate Simon?
Les mer

Skal jeg drepe eller forlate Simon?

Hvis sentralvakten ble varslet, blir Simon skadet i kringkastingsrommet og kollapser. Hvis spilleren velger å forlate ham i stedet for å redde ham eller velger å redde ham, men mislykkes i hurtigtidshendelsen, SWAT-teamet dreper ham. Hvis Simon ble skadet, men brakt opp på taket, kan spilleren velge å skyte ham.

Betyr ordet plyndring?
Les mer

Betyr ordet plyndring?

engasjert i plyndring, spesielt streifer rundt og herjer et område: plyndrede band av fredløse. Hva betyr plyndring? intransitivt verb.: å streife rundt og plyndre på leting etter plyndring en plyndringsgjeng med tyver. transitive verb.