Er enkondrom et medisinsk begrep?

Innholdsfortegnelse:

Er enkondrom et medisinsk begrep?
Er enkondrom et medisinsk begrep?
Anonim

Hva er et enkondrom? Et enkondrom er en type ikke-cancerøs beinsvulst som begynner i brusk. Brusk er det gristly bindevevet som de fleste bein utvikler seg fra. Brusk spiller en viktig rolle i vekstprosessen.

Kan enkondrom bli til kreft?

Enkelt enchondroma blir sjelden kreft, selv om sjansene er litt høyere hos pasienter med Olliers sykdom og Maffuccis syndrom. Når enchonromas blir kreft, blir de vanligvis en type ondartet brusksvulst k alt kondrosarkom.

Kan enkondrom forsvinne?

Vanligvis er ingen behandling nødvendig for et enkondrom. De fleste avvik som oppdages i beinet kan kontrolleres på nytt med normale røntgenbilder over en periode. Hvis svulsten ser ut som et enkondrom, forblir den samme eller forsvinner, er det generelt ikke behov for kontinuerlig overvåking.

Hvem behandler enkondrom?

Avhengig av størrelsen og plasseringen av enkondromet som er fjernet, kan barnet ditt være i stand til å reise hjem den dagen eller tilbringe en natt på sykehuset. Enkondromer som dukker opp i hodet eller nakken og krever spesialisert kirurgi, vil bli behandlet av en kirurg fra hode- og nakkesykdomsprogrammet på CHOP.

Hvordan forhindrer du enkondrom?

Vanligvis begynner vi med å løse skaden-lignende et brudd - og deretter se på å eliminere svulsten. Et brukket bein må væreimmobilisert til det gror. Etter det kan vi anbefale operasjon for å fjerne veksten og fylle ut området med et beintransplantat for å forhindre enkondromerelaterte brudd i fremtiden.

Anbefalt: