Hvilken overlevelseskurve er skilpadder?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken overlevelseskurve er skilpadder?
Hvilken overlevelseskurve er skilpadder?
Anonim

Den nåværende litteraturen om overlevelse av skilpadder (se vedlegg) antyder imidlertid at skilpadder er bedre karakterisert ved en type I11 overlevelseskurve (tabell 1, fig. l), med dødelighet omvendt relatert til alder.

Er skilpadder en type 3-overlevelseskurve?

Overlevelsesdata etter generell aldersklasse er gjennomgått for 30 skilpaddearter som representerer ni familier. Overlevelse varierer betydelig på tvers av aldersklasser, med dødelighet generelt omvendt relatert til alder (type III overlevelse).

Hvilket dyr har en type 2 overlevelseskurve?

enhver alder, vist ved type II overlevelseskurven, er tydelig som en rett linje med en konstant helning som avtar over tid mot null. Enkelte øgler, sittende fugler og gnagere viser denne typen overlevelseskurve.

Hvilket dyr har en type 3 overlevelseskurve?

De fleste individer i populasjoner med type III overlevelse produserer mange tusen individer, hvorav de fleste dør umiddelbart: Når denne første perioden er over, er overlevelse relativt konstant. Eksempler på dette inkluderer fisk, frø og marine larver.

Hvilke dyr har en type 1 overlevelseskurve?

Mennesker og de fleste primater har en type I overlevelseskurve. I en type I-kurve har organismer en tendens til ikke å dø når de er unge eller middelaldrende, men i stedet dør når de blir eldre.

Anbefalt:

Interessante artikler
Vokser planter under led-lys?
Les mer

Vokser planter under led-lys?

LED-lys, som tilbyr lavt energiforbruk, lav varme og fargeoptimalisert for vekst, er den mest effektive, effektive og kundevennlige måten å dyrke planter hjemme enn å dyrke med fluorescerende lys eller glødelys. Kan et hvilket som helst LED-lys brukes som vekstlys?

Betyr ordet turpitude?
Les mer

Betyr ordet turpitude?

turpitude \TER-puh-tood\ substantiv.: inherent baseness: depravity; også: en grunnleggende handling. Betyr urolighet ondskap? Turpitude er definert som ondskap eller syndighet. Et eksempel på urolighet er atferd som anses som umoralsk og syndig av samfunnet.

Er hyperpatriotisme et ord?
Les mer

Er hyperpatriotisme et ord?

I daglig tale er jingoisme overdreven skjevhet når det gjelder å dømme sitt eget land som overordnet andre – en ekstrem type nasjonalisme. Hva er et ord for for mye patriotisme? Jingoism er fanatisk, overdreven patriotisme. Hvis du nekter å spise, lese, ha på deg eller diskutere noe som ikke er laget i ditt eget land, kan folk anklage deg for jingoisme.