Ved kromatografi og massespektrometri?

Innholdsfortegnelse:

Ved kromatografi og massespektrometri?
Ved kromatografi og massespektrometri?
Anonim

Gasskromatografi–massespektrometri (GC-MS) er en analytisk metode som kombinerer funksjonene til gasskromatografi og massespektrometri for å identifisere forskjellige stoffer i en testprøve. … Som væskekromatografi–massespektrometri, tillater den analyse og deteksjon selv av små mengder av et stoff.

Hva er forskjellen mellom massespektrometri og kromatografi?

Mens væskekromatografi skiller blandinger med flere komponenter, gir massespektrometri strukturell identitet til de individuelle komponentene med høy molekylær spesifisitet og deteksjonssensitivitet.

Hvorfor brukes massespektrometri med gasskromatografi?

Analyse av små og flyktige molekyler

Når kombinert med deteksjonskraften til massespektrometri (MS), kan GC-MS brukes til å skille komplekse blandinger, kvantifisere analytter, identifiser ukjente topper og bestem spornivåer av forurensning.

Hvordan fungerer kromatografimassespektrometri?

GC-en fungerer etter -prinsippet om at en blanding vil skille seg til individuelle stoffer når den varmes opp. … Når de separerte stoffene kommer ut av kolonneåpningen, strømmer de inn i MS. Massespektrometri identifiserer forbindelser ved massen til analyttmolekylet.

Hva er forskjellen mellom HPLC og LC-MS?

Avslutningsvis er HPLC en væskekromatografimetode, mens LCMS er enkombinasjon av væskekromatografi og massespektrometri. Begge disse analyseteknikkene har forskjellige egenskaper, men de kan brukes til å identifisere og kvantifisere matsammensetninger, legemidler og andre bioaktive molekyler.

Anbefalt: