Kan phimosis forårsake kreft?

Innholdsfortegnelse:

Kan phimosis forårsake kreft?
Kan phimosis forårsake kreft?
Anonim

Personer med phimosis har en økt risiko for å utvikle peniskreft. Dette er mest sannsynlig fordi de med phimosis har mindre sannsynlighet for å være i stand til å rengjøre penis grundig. Dårlig penishygiene øker sjansene for kronisk betennelse, som kan føre til kreft.

Kan phimosis føre til kreft?

Menn med smegma eller phimosis har en økt risiko for peniskreft. Jo senere en mann blir omskåret, er det mer sannsynlig at en av disse tilstandene oppstår først.

Er phimosis alvorlig?

Hos de fleste menn er ikke phimosis et alvorlig problem og vil ikke kreve behandling. Det forventes imidlertid ikke å bli bedre av seg selv. Som nevnt ovenfor er parafimose noen ganger en medisinsk nødsituasjon, og penis kan bli permanent skadet hvis du ikke oppsøker lege umiddelbart.

Bør jeg bekymre meg for phimosis?

Phimosis er den medisinske betegnelsen på en forhud som er for stram til å trekkes tilbake. Det er vanligvis ikke noe å bekymre seg for med mindre det forårsaker smerte eller problemer mens du tisser eller har sex.

I hvilken alder er phimosis et problem?

Phimosis er en tilstand der forhuden ikke kan trekkes tilbake (trekkes tilbake) fra rundt tuppen av penis. En stram forhud er vanlig hos babygutter som ikke er omskåret, men det slutter vanligvis å være et problem ved 3-årsalderen. Phimosis kan oppstå naturlig eller være et resultat av arrdannelse.

Anbefalt: