Hvem er en synovial membran?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er en synovial membran?
Hvem er en synovial membran?
Anonim

A lag med bindevev som dekker hulrom i ledd, seneskjeder og bursae (væskefylte sekker mellom sener og bein). Synovialmembranen lager leddvæske, som har en smørende funksjon.

Hva består synovialmembran av?

Synovialmembranen, eller synovium, dekker leddhulen og består av to lag: intimal og subintimal. Intimallaget er i stor grad ansvarlig for innholdet i leddvæsken, er typisk ett til fire cellelag tykt og har ikke en basalmembran.

Hva er en synovialmembranquizlet?

synovial membran. Slimhinnen i et ledd som skiller ut leddvæske inn i leddrommet. funksjon av synovial membran. Skiller ut væske som smører og gir næring til brusk som dekker bein. antimikrobielle egenskaper.

Hvilket ledd har en synovialmembran?

Et synovialledd er den typen ledd som finnes mellom bein som beveger seg mot hverandre, slik som leddene i lemmene (f.eks. skulder, hofte, albue og knee). Karakteristisk nok har den et leddhulrom fylt med væske.

Hva skjer hvis synovialmembranen er skadet?

Når membranen er irritert eller betent, blir den tykkere og hoven opp av overflødig leddvæske. Det betente synovium kan til slutt invadere og ødelegge brusk og bein i leddet.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når starter sorgpermisjonen?
Les mer

Når starter sorgpermisjonen?

Bedrifter gir en bet alt sorgtid på omtrent tre dager for døden til et nærmeste familiemedlem. Bedrifter gir vanligvis bet alt sorgpermisjon på bare én fridag for andre slektninger og venner. Hvor lenge etter dødsfallet kan du ta ut sorgpermisjon?

Hva heter det når familien din fornekter deg?
Les mer

Hva heter det når familien din fornekter deg?

disown Legg til i liste Del. Å fornekte noen er å avvise dem. … Selv om det er uvanlig å fornekte en annen person, når det skjer er det vanligvis et familiemedlem som blir kastet av. Hva betyr det når familien din fornekter deg? Fornektelse oppstår når en forelder gir avkall på eller ikke lenger aksepterer et barn som et familiemedlem, vanligvis når barnet gjør noe som oppfattes som upassende og disse handlingene fører til alvorlige følelsesmessige konsekvenser.

Må du åpne vinduer når du flekker?
Les mer

Må du åpne vinduer når du flekker?

Oppbevar salvieen din trygt. Du kan også la den brenne ut av seg selv. Noen liker å vente 20-30 minutter for å la salvierøyken nå maksimal styrke. Så åpne alle vinduer og inngangsdøren din for å slippe ut all den fastsittende energien. Hva er reglene for flekker?