Hva er periorbital dermatitt?

Innholdsfortegnelse:

Hva er periorbital dermatitt?
Hva er periorbital dermatitt?
Anonim

Periokulær dermatitt, også kjent som periorbital dermatitt, er en vanlig dermatologisk lidelse preget av betennelse i øyelokkene og huden rundt øynene.

Hvordan behandler du periorbital dermatitt?

Medikamenter legen din kan foreskrive for å behandle tilstanden din inkluderer:

  1. aktuelle antibiotikamedisiner, som metronidazol (Metro gel) og erytromycin.
  2. immunsuppressive kremer, som pimecrolimus eller takrolimuskrem.
  3. aktuelle aknemedisiner, for eksempel adapalen eller azelainsyre.

Hva forårsaker behandling av periorbital dermatitt?

Vanlige utløser av periorbital allergisk kontakteksem var kosmetiske produkter (ansiktskrem, øyenskygge) og øyedråper der det vanlige allergens var dufter, konserveringsmidler og legemidler. Nøyaktig identifisering av relevante kontaktallergener og allergeneliminering er avgjørende for vellykket behandling.

Hva forårsaker perioriell dermatitt?

En av de vanligste faktorene er langvarig bruk av aktuelle steroidkremer og inhalerte reseptbelagte steroidsprayer brukt i nesen og munnen. Overforbruk av tunge ansiktskremer og fuktighetskremer er en annen vanlig årsak. Andre årsaker inkluderer hudirritasjoner, fluorholdige tannkremer og rosacea.

Hvordan ser periorbital dermatitt ut?

Perioral (periorificial) dermatitt er et rødt utslett somringer rundt munnen din. Huden din kan være skjellete, tørr og flassende med hovne, betente støt k alt papler. Det er en av mange typer dermatitt. Perioral dermatitt kan se ut som akne og blir ofte forvekslet med det.

Anbefalt: