Hva er meningen med karboksamid?

Innholdsfortegnelse:

Hva er meningen med karboksamid?
Hva er meningen med karboksamid?
Anonim

Freebase. Karboksamid. I organisk kjemi er karboksamider funksjonelle grupper med den generelle strukturen R-CO-NR'R med R, R' og R som organiske substituenter, eller hydrogen. To aminosyrer, asparagin og glutamin, har en karboksamidgruppe i seg.

Er karboksamid det samme som amid?

er at karboksamid er (organisk kjemi) any amid av en karboksylsyre - rc(=o)nr2 mens amid er (organisk kjemi) ethvert derivat av en oksosyre der hydroksylgruppen er erstattet med en amino- eller substituert aminogruppe; spesielt slike derivater av en karboksylsyre, karboksamidene.

Er karboksamid en organisk forbindelse?

Karboksylsyre, hvilken som helst av en klasse av organiske forbindelser der et karbon (C) atom er bundet til et oksygen (O) atom med en dobbeltbinding og til en hydroksyl gruppe (-OH) med en enkeltbinding. En fjerde binding knytter karbonatomet til et hydrogenatom (H) eller til en annen enverdig kombinasjonsgruppe.

Hva brukes amider til?

De usubstituerte alifatiske karboksylsyreamidene har bred bruk som mellomprodukter, stabilisatorer, slippmidler for plast, filmer, overflateaktive midler og loddeflussmidler. De substituerte amidene som dimetylformamid og dimetylacetamid har kraftige løsningsmiddelegenskaper.

Hva er en amidogruppe?

Aminogruppe: -NH2-delen. Finnes i primære aminer (som standard aminosyrer unntatt prolin). Når en del av et primært amid , kalles -NH2 en amidogruppe.

Anbefalt: