Hvorfor er feildiagnostisering dårlig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er feildiagnostisering dårlig?
Hvorfor er feildiagnostisering dårlig?
Anonim

En feildiagnose vil føre til i at pasienten blir forvirret og potensielt fortvilet nåranbef alt behandlingsforløp ikke fungerer. De kan føle at det er en personlig svikt, og til og med utvikle følelser av skyld eller skam når de ikke gjør fremgang under diagnosen.

Hva kan feildiagnostisering føre til?

Farene ved en feildiagnostisert psykisk sykdom

Å ikke få riktig diagnose kan også ha vidtrekkende effekter på en persons følelsesmessige og psykologiske velferd. En feildiagnose kan også føre til forskrivning av feil medisin til en pasient.

Hva skjer hvis du blir feildiagnostisert?

Noen av de farligste tilstandene som involverer feildiagnostisering inkluderer hjerteinfarkt, kreft, hjerneslag og mer. Hvis leger tar feil av disse forholdene, kan du lide langsiktig skade - og noen ganger kan resultatene være dødelige. Leger må sørge for at de tar alle skritt for å beskytte pasienter.

Kan diagnosen være feil?

Når en leges diagnosefeil fører til feil behandling, forsinket behandling eller ingen behandling i det hele tatt, kan en pasients tilstand gjøres mye verre, og de kan til og med dø. Når det er sagt, er en feil i diagnosen i seg selv ikke nok til å opprettholde et søksmål om medisinsk feilbehandling.

Kan jeg saksøke for feil diagnose?

Ja, du kan saksøke når en lege får feil ved sykdom eller skade. Dette kalles "feildiagnostisering" og eren del av det juridiske feltet k alt medisinsk feilbehandling. Paraplyen for dette juridiske området er personskadelovgivning.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"