Er alle kraniofaryngiomer godartede?

Innholdsfortegnelse:

Er alle kraniofaryngiomer godartede?
Er alle kraniofaryngiomer godartede?
Anonim

Craniopharyngioma er en sjelden type ikke-kreft (godartet) hjernesvulst. Kraniofaryngiom begynner nær hjernens hypofyse, som skiller ut hormoner som kontrollerer mange kroppsfunksjoner. Når et kraniofaryngiom vokser sakte, kan det påvirke funksjonen til hypofysen og andre nærliggende strukturer i hjernen.

Er kraniofaryngiom godartet eller ondartet?

En kreftsvulst er ondartet, noe som betyr at den vanligvis vokser raskt og kan spre seg til andre deler av kroppen. En godartet svulst betyr at svulsten vanligvis vokser langsommere, men vil ikke spre seg. Kraniofaryngiom regnes som en godartet svulst, noe som betyr at den vanligvis er saktevoksende og svært lite sannsynlig at den sprer seg.

Kan kraniofaryngiom være kreft?

Kraniofaryngiomer er vanligvis delvis fast masse og delvis væskefylt cyste. De er godartede (ikke kreft) og sprer seg ikke til andre deler av hjernen eller til andre deler av kroppen.

Hvilken prosentandel av hypofysesvulster er godartede?

Godartede svulster står for omtrent 30 til 40 prosent av alle hypofysesvulster, ifølge American Brain Tumor Association. De er mest vanlige hos unge kvinner i reproduktiv alder og menn i 40- og 50-årene.

Er hypofysesvulster vanligvis godartede?

De fleste hypofysesvulster er ikke kreftformige (godartede). De sprer seg ikke til andre deler av kroppen din. Men de kan føre til at hypofysen lager for fåeller for mange hormoner, som forårsaker problemer i kroppen. Hypofysesvulster som lager for mange hormoner vil føre til at andre kjertler lager flere hormoner.

Anbefalt: