Hvilke av de følgende cellulære organellene inneholder katalase?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke av de følgende cellulære organellene inneholder katalase?
Hvilke av de følgende cellulære organellene inneholder katalase?
Anonim

Fordi hydrogenperoksid er skadelig for cellen, inneholder peroxisomes også enzymet katalase, som bryter ned hydrogenperoksid enten ved å omdanne det til vann eller ved å bruke det til å oksidere en annen organisk forbindelse.

Inneholder lysosomer katalase?

Lysosomer bryter ned fagocytert materiale og utslitte deler av cellen. Peroksisomet er en annen membranavgrenset vesikkel, med en diameter på omtrent 0,5 μm. Den inneholder oksidative enzymer som katalase , d-aminosyreoksidase og uratoksidase. I likhet med mitokondriene er peroksisomene et hovedsted for O2 bruk.

Hvilken celleorganell tror du vil inneholde mest katalase?

Peroxisomes er små organeller som inneholder enzymer som oksiderer forskjellige organiske forbindelser, og danner hydrogenperoksid. Dette giftige stoffet omdannes til vann og oksygen av katalase, som også finnes i store mengder i disse organellene.

Er peroksisomer i alle eukaryote celler?

Peroxisome opprinnelse og distribusjon

Peroxisomes finnes i alle eukaryoter, fra enkelt- og flercellede mikroorganismer, til planter og dyr. I motsetning til mitokondrier, kjerner og kloroplaster, har ikke peroksisomer noe DNA.

Hvilken dyrecelleorganell inneholder enzymer som omdanner hydrogenperoksid h2o2 til vann?

Derfor peroxisomesinneholder også enzymer som katalase som omdanner hydrogenperoksid til vann og oksygen, og nøytraliserer dermed toksisiteten. På den måten gir peroksisomer et trygt sted for den oksidative metabolismen til visse molekyler.

Anbefalt:

Interessante artikler
I rødbeter lysne mørke flekker?
Les mer

I rødbeter lysne mørke flekker?

Å drikke betejuice kan få arr, rynker og mørke flekker til å visne bort innenfra. Rødbetejuice er en rik kilde til vitamin C som bidrar til å redusere fet hud og kan bidra til å forhindre kviser og kviser. I tillegg kan betejuice være veldig nyttig for å fjerne døde hudceller og gi huden din en sunn glød.

Får newfoundland mye snø?
Les mer

Får newfoundland mye snø?

Nedbøren er i gjennomsnitt omtrent 1 120 mm årlig i Newfoundland. Omtrent tre fjerdedeler av den totale nedbøren faller som regn og en fjerdedel som snø. … Snøfall dominerer vinternedbør. Den er tung, med normale mengder over 300 cm de fleste steder i provinsen.

Kan du legge campanula i hengende kurver?
Les mer

Kan du legge campanula i hengende kurver?

Campanula-blomster ser best ut seller over en høy krukke eller en hengende kurv. Campanula isophylla er en etterfølgende form for klokkeblomstplanter. Kan du plante campanula i en hengende kurv? Følg guiden vår for å plante opp en hengende kurv med brennende tema, med begonia og campanula.