Hvilket ledd er håndleddet?

Innholdsfortegnelse:

Hvilket ledd er håndleddet?
Hvilket ledd er håndleddet?
Anonim

Håndleddsleddet også referert til som det radiokarpale leddet er et kondyloid synovialledd i den distale overekstremiteten som forbinder og fungerer som et overgangspunkt mellom underarm og hånd. Et kondyloidledd er et modifisert kuleledd som tillater fleksjon, ekstensjon, abduksjon og adduksjonsbevegelser.

Er håndleddet et hengselledd?

Større glideledd inkluderer mellomvirvelleddene og beinene i håndledd og ankler. (2) Hengselledd beveger seg bare én akse. Disse leddene gir mulighet for fleksjon og ekstensjon. De viktigste hengselleddene inkluderer albue- og fingerleddene.

Hva er det viktigste beinet i håndleddet ditt?

Skafoidbenet er et av håndleddsbeina på tommelsiden av håndleddet, like over radius. Benet er viktig for både bevegelse og stabilitet i håndleddsleddet.

Hva stabiliserer håndleddsleddet?

Triquetrum . Triquetrum-benet er det siste beinet som er funnet i den første raden med håndledsbein. Den ligger nærmest pinkyfingeren. Det hjelper å stabilisere håndleddet og lar leddet bære mer vekt.

Hva er bøyning av håndleddet?

Håndleddsfleksjon er handlingen med å bøye hånden ned ved håndleddet, slik at håndflaten vender inn mot armen. Det er en del av det normale bevegelsesområdet til håndleddet ditt.

Anbefalt: