Hvor finner jeg crinoider?

Innholdsfortegnelse:

Hvor finner jeg crinoider?
Hvor finner jeg crinoider?
Anonim

Krinoider er vanlige fossiler i silurbergartene i Shropshire, de tidlige karbonbergartene i Derbyshire og Yorkshire og jurabergartene ved kysten av Dorset og Yorkshire.

Hvor finnes crinoider?

De desidert vanligste crinoid-fossilene er stengelbitene. Disse er rikelig med kalksteiner og skifer i østlige Kansas. Bare av og til blir den kopplignende beger funnet. Kansas er imidlertid hjemmet til en spektakulær og sjelden fossil crinoid k alt Uintacrinus, som ble bevart i sin helhet.

Hvordan vet jeg om jeg har crinoider?

Krinoider er pigghuder relatert til sjøstjerner, kråkeboller og sprø stjerner. I likhet med andre medlemmer av deres fylum er de spinnehudet, har en femsidig eller pentaradial symmetri som voksne og et kalsiumkarbonat-endoskjelett.

Eksisterer crinoider fortsatt?

Omtrent 625 arter av crinoider overlever fortsatt i dag. De er etterkommere av crinoidene som overlevde masseutryddelsen på slutten av Perm. Det er anslått at over 6000 arter av crinoider har levd på jorden.

Hvor lever crinoider i havet?

De bor på både grunt vann og på dype så store som 9 000 meter (30 000 fot). De crinoidene som i voksen form er festet til havbunnen med en stilk kalles ofte sjøliljer, mens de ustilkede formene kalles fjærstjerner eller comatulider, og er medlemmer av de størstecrinoid orden, Comatulida.

Anbefalt: