Bør du abortere en baby med ryggmargsbrokk?

Innholdsfortegnelse:

Bør du abortere en baby med ryggmargsbrokk?
Bør du abortere en baby med ryggmargsbrokk?
Anonim

Erfaring de siste 30 årene har forbedret det medisinske resultatet og livskvaliteten til personer med ryggmargsbrokk og hydrocephalus betraktelig. De fleste voksne med ryggmargsbrokk understreker at livskvaliteten deres ikke er automatisk – og bør ikke gis som-en årsak til abort [34].

Påvirker ryggmargsbrokk graviditet?

Spina bifida skjer i de første ukene av svangerskapet, ofte før en kvinne vet at hun er gravid. Selv om folsyre ikke er en garanti for at en kvinne vil ha et sunt svangerskap, kan det å ta folsyre bidra til å redusere en kvinnes risiko for å få en graviditet påvirket av ryggmargsbrokk.

Hva skjer hvis babyen min har ryggmargsbrokk?

Mange babyer født med ryggmargsbrokk får hydrocephalus (ofte k alt vann på hjernen). Det betyr at det er ekstra væske i og rundt hjernen. Den ekstra væsken kan føre til at mellomrommene i hjernen, k alt ventrikler, blir for store og hodet kan hovne opp.

Hva er forventet levealder for et barn med ryggmargsbrokk?

For ikke så lenge siden ble ryggmargsbrokk ansett som en pediatrisk sykdom, og pasienter ville ganske enkelt fortsette å oppsøke barnelegene sine i voksen alder. Gjennomsnittlig levetid for en person med tilstanden var 30 til 40 år, med nyresvikt som den mest typiske dødsårsaken.

Er ryggmargsbrokk livsbegrensende?

Med riktig behandlingog støtte, mange barn med ryggmargsbrokk overlever langt opp i voksen alder. Det kan være en utfordrende tilstand å leve med, men mange voksne med ryggmargsbrokk er i stand til å leve uavhengige og tilfredsstillende liv.

Anbefalt: