Skal jeg være bekymret for fokal asymmetri?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg være bekymret for fokal asymmetri?
Skal jeg være bekymret for fokal asymmetri?
Anonim

Godartede, ikke-kreftfremkallende masser kan fremstå som en fokal asymmetri. Brystkreft kan presentere seg enten som et område med fokal asymmetri eller når avansert kan til og med presentere seg som en ny asymmetri i bryststørrelse. Dette er grunnen til at du alltid bør snakke med legen din hvis du merker en uforklarlig endring i størrelsen på et bryst.

Hvilken prosentandel av fokal asymmetri er kreft?

Fordi 82,7 % av asymmetriene skyldes godartet overlagring av brystvev, også kjent som summasjonsartefakt, er den totale sannsynligheten for malignitet 1,8 % i screeningdetekterte tilfeller (3). Vedvarende asymmetrier er rapportert å være ondartede i 10,3% av screening-oppdagede tilfeller (3).

Er fokal asymmetri alvorlig?

Det mest bekymringsfulle funnet knyttet til et fokusområde med brystasymmetri eller arkitektonisk forvrengning er en palpable masse (, , , Fig 14), som vanligvis krever biopsi. I tillegg vil et nytt eller forstørrende område med asymmetri eller forvrengning som ikke kan forklares på hormonell basis ofte berettige biopsi (, , , Fig 15).

Er fokal asymmetri vanligvis godartet?

Av de ni pasientene som gjennomgikk UL, viste bare fem abnormiteter. Hos de tre pasientene som hadde MR ble den fokale asymmetrien tolket som benign. Alle 16 biopsiprøver ble rapportert som benigne. Av de 13 tilgjengelige for vurdering, viste alletegn på fibrocystiske forandringer, men ingen mikrokalsifikasjoner eller karsinom.

Hva forårsaker fokal asymmetri på mammografi?

Den vanligste årsaken til asymmetri ved screening av mammografi er superimponering av norm alt brystvev (summeringsartefakt) 6. Asymmetrier som senere bekreftes å være en reell lesjon kan representere en fokal asymmetri eller masse, som det er viktig å vurdere ytterligere for å utelukke brystkreft 5.

Anbefalt: