Hva er en mengdeliste?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en mengdeliste?
Hva er en mengdeliste?
Anonim

En mengdefortegnelse er et dokument som brukes i anbudskonkurranser i byggebransjen der materialer, deler og arbeidskraft er spesifisert. Den beskriver også vilkårene og betingelsene for bygge- eller reparasjonskontrakten og spesifiserer alt arbeid for å gjøre det mulig for en entreprenør å prise arbeidet han eller hun byr på.

Hva er mengdefortegnelser?

En mengdefortegnelse (ofte kjent som BOQ eller BQ) er et dokument utarbeidet av en mengdemåler eller kostnadskonsulent for å definere kvaliteten og kvantiteten på arbeidet som skal utføresav hovedentreprenøren for å fullføre et prosjekt.

Hva er formålet med en mengdefortegnelse?

A Quantities or BOQ er et dokument som brukes til anbud i byggebransjen. Den inneholder en liste over materialer eller rekvisita der kostnadene for alle deler eller priser for kombinerte materialer og arbeid og deres kostnader er spesifisert.

Hva er en mengdeliste og hvorfor brukes den?

En mengdefortegnelse er et dokument som gir spesifikke målte mengder av arbeidene identifisert av tegningene og spesifikasjonene i konkurransegrunnlaget. Hver anbudsprosess drar nytte av å bruke en mengdeliste for å gi en klar liste over arbeidselementene for prissetting.

Hvordan lager du en mengdefortegnelse?

Producing a Quantities of Quantities

Det første trinnet for å lage en mengdeliste er å lage et Excel-ark medpassende kolonner. Kolonner som varenumre, beskrivelse, måleenhet, beløp, prisen for varen, arbeid og totalkostnad for varen er stiftene.

Anbefalt:

Interessante artikler
Vil gingivitt forårsake dårlig ånde?
Les mer

Vil gingivitt forårsake dårlig ånde?

Betennelse i tannkjøttet (gingivitt) fra dårlig tannhygiene kan også forårsake dårlig ånde. I tillegg kan luktfremkallende bakterier og matpartikler forårsake dårlig ånde hvis proteser ikke blir ordentlig rengjort. Hvordan blir du kvitt dårlig ånde fra tannkjøttbetennelse?

Er det rikelig med ord?
Les mer

Er det rikelig med ord?

Gir eller produserer en overflod: nybyggere som flytter til en mer rik region. rikelig adv. overflod n. Disse adjektivene betyr å være fullt så mye som man trenger eller ønsker: en rikelig forsyning; kunstnerens rike talent; god plass; rikelige bestemmelser;

Kan gingivitt forårsake hovne lymfeknuter?
Les mer

Kan gingivitt forårsake hovne lymfeknuter?

Hvis den ikke behandles, blir tannkjøttsykdom til periodontal sykdom, en utbredt infeksjon i tannkjøttvevet som også kan påvirke kjevene. Periodontal sykdom kommer med smerter, hevelser, løse tenner, blødende tannkjøtt og hovne lymfeknuter. Kan tannproblemer forårsake hovne lymfeknuter?