Kan metylamin danne hydrogenbindinger?

Innholdsfortegnelse:

Kan metylamin danne hydrogenbindinger?
Kan metylamin danne hydrogenbindinger?
Anonim

Den lokale strukturen til hydrogenbundne molekyler av metylamin viste seg å være ganske romfyllende på grunn av den store grad av kjedeforgrening. Metantiolmolekyler viste seg også å danne hydrogenbindinger som danner små kompakte klynger.

Danner metylamin hydrogenbindinger med vann?

Primære aminer

Kokepunktet til metylamin er imidlertid -6,3°C, mens etans kokepunkt er mye lavere ved -88,6°C. Årsaken til de høyere kokepunktene til de primære aminene er at de kan danne hydrogenbindinger med hverandre samt van der Waals-spredningskrefter og dipol-dipol-interaksjoner.

Hvor mange hydrogenbindinger kan metylamin lage?

Metanol, metylamin og metantiol finnes i flytende tilstand i temperaturområdet 161,7°, 88° og 129,2°C, med kokepunkter på henholdsvis 64,7°, 6° og 6,2°C. I prinsippet kan alle tre typer molekyler ha tre sterke hydrogenbindinger.

Kan amin danne hydrogenbindinger?

Primære og sekundære aminer er både hydrogenbindingsgivere og -akseptorer, og de danner lett hydrogenbindinger med vann. Selv tertiære aminer er løselige i vann fordi det ikke-bundne elektronparet i nitrogenatomet er en hydrogenbindingsakseptor for et hydrogenatom i vann.

Kan CL danne hydrogenbindinger?

Danner klor hydrogenbindinger? Selv om klor er svært elektronegativtbeste svar er nei, og i denne klassen vil vi vurdere at klor ikke danner hydrogenbindinger (selv om det har samme elektronegativitet som oksygen).

Anbefalt: