Hva er meningen med megalopoliser?

Innholdsfortegnelse:

Hva er meningen med megalopoliser?
Hva er meningen med megalopoliser?
Anonim

1: en veldig stor by. 2: en tett befolket region sentrert i en metropol eller som omfatter flere metropoler.

Hva er betydningen av en megalopolis?

For nasjonen som helhet er Megalopolis hva Main Street er for de fleste lokalsamfunn. Det er stedet hvor regjeringen, de fleste bankene, de store kontorene, avisene og kringkastingsstasjonene, de viktige butikkene, skolene, bibliotekene og teatrene er konsentrert.

Hva er megalopolis, gi et eksempel?

mĕgə-lŏpə-lĭs. Definisjonen av en megalopolis er en stor og tett befolket by eller gruppe av byer som utgjør et urbant kompleks. New York City og områdene rundt, inkludert Long Island, er et eksempel på en megalopolis.

Hva betyr begrepet megacity?

En megaby er en veldig stor by, vanligvis med en befolkning på mer enn 10 millioner mennesker. Nøyaktige definisjoner varierer: FNs avdeling for økonomiske og sosiale anliggender t alte i sin "World Urbanization Prospects"-rapport fra 2018 byområder med over 10 millioner innbyggere.

Hva er et megacity-eksempel?

Begrepet "megacity" refererer til storbyområder med en total befolkning på mer enn 10 millioner mennesker. … Derimot er moderne megabyutvikling hovedsakelig fokusert på områder av verden som er minst utviklet, for eksempel Mumbai. I 1950 blebare megabyer var New York-Newark og Tokyo.

Anbefalt: