Hvordan er breddegraden av India gunstig for det?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan er breddegraden av India gunstig for det?
Hvordan er breddegraden av India gunstig for det?
Anonim

Denne spredningen av denne utvidelsen er fordelaktig for landet på følgende måter: … (ii) breddegradsforlengelsen er ansvarlig for store variasjoner i landformer, jordtyper og vegetasjon i landet. (iii)Ulike typer skog finnes i landet på grunn av nord-sør breddeutvidelsen.

Hva er breddegraden til India, hvordan er det fordelene for henne?

Svar: Indias lange breddegrad sørger for mangfold i klima, vegetasjon, landformer og kulturer. Derfor sørger den for vekslende oppdrettssesonger i nord og sør, og bidrar til vekst av forskjellige avlinger og planter.

Hvordan er den langsgående utstrekningen av India fordelaktig for det?

De to vesentlige fordelene er angitt nedenfor: For det første, den brede breddegraden på nesten 30 grader resulterer i store variasjoner i klimaene. Den sørlige delen av India mottar mer sollys enn den nordlige delen, noe som resulterer i mangfold av flora og fauna i landet vårt.

Hva er breddegraden til India forklar det?

Forklaring. India ligger på den nordlige halvkule av verden. Fra strekningen sør til nord, strekker fastlandet i India seg mellom 8°4'N og 37°6'N breddegrader. Fra den andre strekker seg vest til øst, India strekker seg mellom 68°7'E og 97°25'E lengdegrader.

Hvordan erbreddegradsspredning fordelaktig for staten India to punkter?

1. Det gir India varierte klimatiske forhold, noe som har hjulpet henne til å få forskjellige landformer, jordsmonn, mineraler, skoger, elver og annen naturlig vegetasjon. 2. Det har bidratt til å dra fordel av Det indiske hav, Arabiahavet og Bengalbukta for sjøreiser.

Anbefalt:

Interessante artikler
Dekker helsen fra Manitoba øyeundersøkelser?
Les mer

Dekker helsen fra Manitoba øyeundersøkelser?

Manitoba He alth and Seniors Care gir dekning under den provinsielle helseplanen for én rutinemessig fullstendig øyeundersøkelse gitt i en 2-års stønadsperiode for pasienter under 19 år og 65 år og eldre. Er øyeundersøkelser gratis i Manitoba?

Hvilket begrep brukes om produksjon til eget forbruk?
Les mer

Hvilket begrep brukes om produksjon til eget forbruk?

Subsistensproduksjon er det vanlige begrepet for å definere produksjon av eget forbruk. Den totale produksjonen som produseres av produsentene for forbruket i familien er livsoppholdsproduksjon. Hva er produksjons eget forbruk? Produksjon til eget forbruk inkluderer kun næringsprodukter, f.

Kan samlere ta penger fra bankkontoen?
Les mer

Kan samlere ta penger fra bankkontoen?

Når en domstol fastslår at du skylder en kreditor penger og deretter autoriserer kreditoren til å ta penger direkte fra lønnsslippen eller bankkontoene dine, kalles det en garnishment. … Kreditorer kan bruke dommen til å pynte på lønnen din, ta penger fra bankkontoene dine og legge pant på eiendeler du eier, som huset ditt.