Hvilken kromforbindelse brukes til garving av skinn?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken kromforbindelse brukes til garving av skinn?
Hvilken kromforbindelse brukes til garving av skinn?
Anonim

Den viktigste kromforbindelsen som brukes til skinngarving er chromium (III) hydroxide sulphate, Cr(OH)SO4 (CAS-nr. 12336-95-7; EC No. 235 -595-8). Krom er assosiert med flere negative effekter for miljøet og menneskers helse.

Hvordan brukes krom i garving av skinn?

Kroms alter, spesielt kromalun og krom(III)sulfat, brukes til kromgarving av lær. krom stabiliserer læret ved å kryssbinde kollagenfibrene. Kromgarvet lær kan inneholde mellom 4 og 5 % krom, som er tett bundet til proteinene.

Hvilken blanding brukes til garving av skinn?

De tre mest brukte solingsmidlene er vegetabilsk tannin, minerals alter som kromsulfat og fisk eller animalsk olje. Se også skinn. Det eldste systemet for soling er avhengig av den kjemiske virkningen av vegetabilsk materiale som inneholder tannin, eller garvesyre, på proteinbestanddelene i huden.

Hvilken organisk forbindelse er mye brukt i garving av skinn?

Kromalun er nyttig for garving av skinn, det stabiliserer læret ved å kryssbinde kollagenfibre i skinnet.

Hva er kromgarvet skinn?

Krombruning bruker en løsning av kjemikalier, syrer og s alter (inkludert kromsulfat) for å brune huden. Det er en veldig rask prosess, som tar omtrent en dagå produsere et stykke garvet skinn. … Alle huder kommer så ut og ser lyseblå ut (kjent som "våt blå"). I 2008 ble det produsert rundt 24 millioner tonn krom.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hva betyr nevropatisk?
Les mer

Hva betyr nevropatisk?

: skade, sykdom eller dysfunksjon av en eller flere nerver, spesielt i det perifere nervesystemet, som typisk er preget av brennende eller skyende smerter, nummenhet, prikking eller muskelsvakhet eller atrofi, er ofte degenerativ, og er vanligvis forårsaket av skade, infeksjon, sykdom, narkotika, giftstoffer eller vitaminmangel … Hvordan føles nevropatisk smerte?

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?
Les mer

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?

Hvis du vil forsikre deg om at innholdet ditt ikke blir avvist på grunn av plagiering, bør du beholde turnitin-prosenten nesten 20% til 30%. Turnitin-poengsum på 20 % er ideell poengsum og er akseptabel nesten over alt. Hva er akseptabel prosentandel for Turnitin?

Hva betyr Pria-navnet?
Les mer

Hva betyr Pria-navnet?

Pria, Priya. Priya eller Pria (sanskrit: प्रिया Priyā kvinne, som betyr "kjære, elskede") er et vanlig fornavn i India og et fornavn som også brukes i Nepal, Bangladesh, Sri Lanka og Thailand. Er Priya et godt navn? Priya er et veldig populært fornavn i India, og kan også finnes i land som Nepal, Sri Lanka og Thailand.