Hvor er oppdatertb i ubuntu?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er oppdatertb i ubuntu?
Hvor er oppdatertb i ubuntu?
Anonim

standardinnstilling, oppdatertb, den har vært i /etc/cron. daglig og navnet er slocat. cron hvis du vil kjøre updatedb ved oppstart, kan du legge til linjen updatebd i filen /etc/rc.

Hvor ligger Updatedb?

Du kan lese man-siden for locate, som sier at standardplasseringen er /var/cache/locate/locatedb. Min er ikke der. Du kan bruke lokaliseringen til å søke etter filer k alt "updatedb" eller "locatedb".

Hva er oppdatertb i Ubuntu?

updatedb oppretter eller oppdaterer en database som brukes av locate(1). Hvis databasen allerede eksisterer, blir dataene gjenbrukt for å unngå å lese kataloger som ikke er endret på nytt. updatedb kjøres vanligvis daglig av cron(8) for å oppdatere standarddatabasen.

Hvordan bruker Updatedb Linux?

Nå, for å kjøre updatedb som en vanlig bruker, bruk -l-flagget med en verdi på 0 for å ekskludere alt som brukeren din ikke har tilgang til. Deretter spesifiser en lokal utgang i hjemmekatalogen din med flagget -o. For å søke i den brukerspesifikke databasen, i stedet for systemdatabasen, bruk -d-flagget for å spesifisere brukeren.

Hva er Updatedb-kommandoen?

updatedb oppretter og oppdaterer databasen med filnavn som brukes av locate. updatedb genererer en liste over filer som ligner på utdata fra find og bruker deretter verktøy for å optimalisere databasen for ytelse. updatedb kjøres ofte med jevne mellomrom som en cron-jobb og konfigureres medmiljøvariabler eller kommando alternativer.

Anbefalt: