Vet demenspasienter hva som skjer med dem?

Innholdsfortegnelse:

Vet demenspasienter hva som skjer med dem?
Vet demenspasienter hva som skjer med dem?
Anonim

Vet personer med demens Noe er g alt med dem? Alzheimers sykdom ødelegger gradvis hjerneceller over tid, så i de tidlige stadiene av demens erkjenner mange at noe er g alt, men ikke alle er klar over det. De vet kanskje at de skal gjenkjenne deg, men de kan ikke.

Er demenspasienter klar over tilstanden deres?

Middelstadiet av Alzheimers sykdom kalles også «moderat Alzheimers sykdom». På dette stadiet fortsetter tenkningen og hukommelsen å bli dårligere, men mange mennesker vil fortsatt være litt klar over tilstanden deres. Mennesker i mellomstadiet av Alzheimers sykdom trenger hjelp med mange daglige gjøremål.

Hva tenker en person med demens om?

En person med demens føler seg forvirret mer og oftere. Når de ikke kan forstå verden eller få noe g alt, kan de føle seg frustrerte og sinte på seg selv. De kan veldig lett bli sinte eller opprørte på andre mennesker. De kan kanskje ikke si hvorfor.

Vet demenspasienter at de er slemme?

Sinne, forvirring og tristhet er noen få symptomer en person med demens kan oppleve regelmessig. Resultatet av disse følelsene er en rekke uforutsigbar atferd, inkludert bruk av dårlig dømmekraft, aggresjon, humørsvingninger og gjentatte spørsmål eller manipulering.

Vet demenspasienter dedør?

Personer med avansert demens kan vise noen av disse tegnene og symptomene i måneder eller til og med år – noe som gjør det vanskelig å si om personen nærmer seg døden. Men hvis disse symptomene blir mye verre over en periode på to til tre uker, eller til og med dager eller timer, er det viktig at en lege eller sykepleier ser personen.

Anbefalt: