Er sjøhester de eneste hannene som føder?

Innholdsfortegnelse:

Er sjøhester de eneste hannene som føder?
Er sjøhester de eneste hannene som føder?
Anonim

Sjøhester og deres nære slektninger, sjødrager, er den eneste arten der hannen blir drektig og føder. Hannsjøhester og sjødrager blir gravide og får unger – en unik tilpasning i dyreriket.

Kan kvinnelige sjøhester føde?

Etter en forseggjort frieri-"dans" legger hunnene eggene sine i en hanns ynglepose, hvor han befrukter dem. Etter hvert som embryoene vokser, blir hannens mage utspilt, akkurat som i et menneskelig svangerskap. Når han er klar til å føde, åpner magen seg, og sammentrekninger driver ut de unge sjøhestene.

Hvilke hanndyr føder i tillegg til sjøhesten?

I hele dyreriket er hannsjøhester (og deres nære slektninger) de eneste hanndyrene som gjennomgår graviditet og føder avkom

  • Hannsjøhester blir gravide og føder.
  • Hannsjødrager og rørfisk gjør det også!
  • Vil sjøhester ha en lysende fremtid?
  • Dykking med sjøhester.

Hvorfor er sjøhester de eneste hannene som føder?

Selv om det er uvanlig for dyreriket, vet vi at biologiske mannlige sjøhester bærer ungene sine i pose på halen. Det er sæd og egg som gir det bort. Biologisk sett er det mannlige kjønn alltid det som produserer mindre reproduktive celler (sperm), vanligvis tilpasset til å være mer mobil.

Hvilket dyr føder bare én gang ilevetid?

Hannsjøhester har den bemerkelsesverdige evnen til å føde tusenvis av babyer samtidig.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når døde nedra volz?
Les mer

Når døde nedra volz?

Nedra Volz var en amerikansk skuespillerinne. På TV portretterte hun tante Iola på All in the Family, Adelaide Brubaker på Diff'rent Strokes, Emma Tisdale på The Dukes of Hazzard og Winona Beck på Filthy Rich. Hvordan døde Nedra Volz?

Spiser duer duemat?
Les mer

Spiser duer duemat?

Sorgduer Sorgduer Flykting finner sted om ca. 11–15 dager, før squabbene er fullvoksne, men etter at de er i stand til å fordøye voksenmat. De blir i nærheten for å bli matet av faren i opptil to uker etter flying. Sørgende duer er produktive oppdrettere.

Hvem er dan i krasjlanding på deg?
Les mer

Hvem er dan i krasjlanding på deg?

'Crash Landing on You' andre hovedstjerner skal angivelig date. Både Seo Dan (Seo Ji-Hye) og Gu Seung Joon (Kim Jung-Hyun) i en scene fra "Crash Landing on You." Hva skjer med at Dan krasjlander på deg? Når Seung-jun er i ferd med å reise fra Nord-Korea, får han vite at Dan blir holdt fanget, og han drar for å redde henne.