Hvem er de virkelige ndebelene?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er de virkelige ndebelene?
Hvem er de virkelige ndebelene?
Anonim

Ndebele, også k alt Ndebele of Zimbabwe, eller Ndebele Proper, tidligere Matabele, bantu-talende mennesker i det sørvestlige Zimbabwe som nå hovedsakelig bor rundt byen Bulawayo. De oppsto tidlig på 1800-tallet som en avlegger av Nguni i Natal.

Hvem er kongen av Ndebele-stammen?

Mzilikazi, også stavet Umsiligasi eller Mozelekatse, (født ca. 1790, nær Mkuze, Zululand [nå i Sør-Afrika]-død 9. september 1868, Ingama, Matabeleland [nær Bulawayo, nå i Zimbabwe]), Sør Afrikansk konge som grunnla det mektige Ndebele (Matabele)-riket i det som nå er Zimbabwe.

Hvor mange Ndebeles er det i Sør-Afrika?

Disse tvistene ble overstyrt av oppløsningen av hjemlandene i 1994. På den tiden, i tillegg til de estimerte 800 000 Ndebele-folkene i Sør-Afrika, nesten 1,7 millioner Ndebele bodde i Zimbabwe (Matabele), hvor de utgjorde omtrent en sjettedel av befolkningen, og ytterligere 300 000 bodde i Botswana.

Er ndebeles sørafrikanske?

Ndebele, også k alt Transvaal Ndebele, hvilket som helst av flere bantu-talende afrikanske folk som bor hovedsakelig i Limpopo- og Mpumalanga-provinsene i Sør-Afrika. Ndebele er eldgamle avleggere av de viktigste Nguni-talende folkene og begynte migrasjoner til Transvaal-regionen på 1600-tallet.

Er Zulu og Ndebele de samme?

Northern Ndebele er relatert til zulu-språket,snakkes i Sør-Afrika. … Northern Ndebele og Southern Ndebele (eller Transvaal Ndebele), som snakkes i Sør-Afrika, er separate, men beslektede språk med en viss grad av gjensidig forståelighet, selv om førstnevnte er nærmere beslektet med zulu.

Anbefalt: