Må egenvektorer være ortogonale?

Innholdsfortegnelse:

Må egenvektorer være ortogonale?
Må egenvektorer være ortogonale?
Anonim

Generelt, for enhver matrise, egenvektorene er IKKE alltid ortogonale. Men for en spesiell type matrise, symmetrisk matrise, er egenverdiene alltid reelle og de tilsvarende egenvektorene er alltid ortogonale.

Er egenvektorer til egenverdier alltid ortogonale?

Ikke nødvendigvis alle ortogonale. Imidlertid er to egenvektorer som tilsvarer forskjellige egenverdier ortogonale. la for eksempel X1 og X2 være to egenvektorer til en matrise A som tilsvarer egenverdiene λ1 og λ2 hvor λ1≠λ2.

Har alle symmetriske matriser ortogonale egenvektorer?

Hvis alle egenverdiene til en symmetrisk matrise A er distinkte, har matrisen X, som har de korresponderende egenvektorene som sine kolonner, egenskapen at X X=I, dvs. X er en ortogonal matrise.

Kan en ikke-symmetrisk matrise ha ortogonale egenvektorer?

I motsetning til det symmetriske problemet, danner egenverdiene a for ikke-symmetrisk matrise ikke et ortogon alt system. … Endelig er den tredje forskjellen at egenverdiene til en ikke-symmetrisk matrise kan være komplekse (det samme er deres tilsvarende egenvektorer).

Er egenvektorer lineært uavhengige?

Eigenvektorer som tilsvarer distinkte egenverdier er lineært uavhengige. Som en konsekvens, hvis alle egenverdiene til en matrise er forskjellige, spenner deres tilsvarende egenvektorer over rommet til kolonnevektorer somkolonner i matrisen tilhører.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvorfor er klokkespoler dårlige?
Les mer

Hvorfor er klokkespoler dårlige?

Utviklingsbevegelsene holder hovedfjæren til klokkesåret, akkurat som den ville gjort om den ble båret på håndleddet. Imidlertid kan dårlig kvalitet eller inkompatible opptrekkere ikke være trygge for klokken på grunn av magnetisering av klokken, konstant inngrep og overdreven slitasje på slipclutchen.

Kan messenger hackes på iphone?
Les mer

Kan messenger hackes på iphone?

Hackere kan få tilgang til Facebooks Messenger-app hvis du klikker på spam, phishing-meldinger. Kan noen andre få tilgang til Facebook Messenger? I følge Facebook bruker Messenger de samme sikre kommunikasjonsprotokollene som bank- og shoppingsider.

Hva er et parkert domene?
Les mer

Hva er et parkert domene?

Domeneparkering er registrering av et internettdomenenavn uten at dette domenet er knyttet til noen tjenester som e-post eller en nettside. Dette kan ha blitt gjort med tanke på å reservere domenenavnet for fremtidig utvikling, og for å beskytte mot muligheten for cybersquatting.