Er ibuprofen dårlig for leveren din?

Innholdsfortegnelse:

Er ibuprofen dårlig for leveren din?
Er ibuprofen dårlig for leveren din?
Anonim

Reseptfrie smertestillende midler som acetaminophen (Tylenol, andre), aspirin, ibuprofen (Advil, Motrin IB, andre) og naproxen (Aleve, andre) kan skade leveren din, spesielt hvis det tas ofte eller kombineres med alkohol.

Hvilken smertestillende er lettest på leveren?

Acetaminophen brytes ned av leveren og kan danne biprodukter som er giftige for leveren, så denne advarselen er ikke helt uten grunn. Men ta det fra en hepatolog, acetaminophen er det beste alternativet for smertelindring for personer med leversykdom.

Hva er verst for leveren din Tylenol eller ibuprofen?

Men å ta mer enn anbef alt dose paracetamol kan øke risikoen for leverskade. Acetaminophen er kjent for å være hepatotoksisk eller giftig for leveren i høye doser. Ibuprofen er mer sannsynlig å forårsake gastrointestinale og kardiovaskulære bivirkninger enn acetaminophen.

Hvilket smertestillende middel er minst skadelig for leveren?

Ibuprofen og andre NSAIDs påvirker sjelden leveren. I motsetning til acetaminophen (Tylenol), absorberes de fleste NSAIDs fullstendig og gjennomgår ubetydelig levermetabolisme.

Hvor mye ibuprofen skal til for å skade leveren din?

Hepatotoksisitet. Hyppigheten av serumaminotransferaseøkninger ved lavdose, kronisk ibuprofenbehandling er sammenlignbare med de som oppstår med placebokontroller (0,4 %). Imidlertid høyere priser på alt=""Image"-forhøyelser forekommer med høye, fulle doser på 2, 400 til 3, 200 mg daglig (opptil 16%).

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken nettdrift er et merke?
Les mer

Hvilken nettdrift er et merke?

Alternativ to. Åpne Microsoft Word-, Excel- eller PowerPoint-applikasjonen. På Hjem-fanen, i Font-delen, klikk på Font-rullegardinlisten og velg Wingdings-fonten. Lag et hakesymbol ved å trykke og holde alt=""Image", og deretter skrive 0252 ved å bruke det numeriske tastaturet på høyre side av tastaturet.

Har iriserende hai skjell?
Les mer

Har iriserende hai skjell?

Selv om det ikke er noen artsspesifikke sykdommer du trenger å bekymre deg for med iriserende hai, må du fortsatt holde øye med vanlige plager. Siden disse steinbitene ikke har skjell, gjør det dem litt mer utsatt for ulike hudsykdommer. Har iriserende haier ryggrad?

Hvordan døde kong Joram?
Les mer

Hvordan døde kong Joram?

Jehu henrettet Jehoram ved å skyte ham i ryggen med en pil og fikk kroppen hans kastet inn på åkeren til jisreelitten Naboth, som straff for foreldrenes synd da de ulovlig stjal Nabots land. Da Joram og hans andre familiemedlemmer døde, tok Akab-dynastiet slutt.