Kunne malingsdamp gjøre deg syk?

Innholdsfortegnelse:

Kunne malingsdamp gjøre deg syk?
Kunne malingsdamp gjøre deg syk?
Anonim

Kan de gjøre deg syk? Maling kan forårsake irritasjon hvis de kommer på huden din. De kan også være potensielt skadelige ved svelging, spesielt oljebaserte malinger. I tillegg kan røyken fra disse malingstypene irritere øynene, nesen eller halsen.

Kan malingdamp gi deg influensalignende symptomer?

Når malingen tørker frigjør en rekke kjemikalier i luften - benzen, formaldehyd, toluen, xylen og andre - som i det minste kan forårsake tretthet, hodepine, snusing og influensalignende symptomer.

Kan du bli syk av å puste inn maling?

Kjemikaliene som finnes i malingsdamp kan forårsake både kort- og langsiktige helseeffekter. Mens du maler, og når malingen tørker, kan noen oppleve symptomer som hodepine, vann i øynene, svimmelhet og pusteproblemer. Andre umiddelbare symptomer inkluderer hals- og lungeirritasjon og synsproblemer.

Hvor lenge er malingsdamp skadelig?

Vanligvis er det best å vente minst to til tre dager til malingen tørker og røyken avtar. Barn med pusteproblemer og eldre mennesker bør unngå langvarig eksponering for røyk som kommer fra innvendig maling. Dette betyr å vente flere dager før du flytter tilbake til et nym alt rom.

Kan malingsdampe forstyrre magen?

Flytende lateksmaling kan være mildt irriterende for huden og munnen. Ved svelging kan det føre til enurolig mage eller til og med oppkast. Å svelge lateksmaling forgifter imidlertid ikke kroppen. Tørre biter av lateksmaling er ikke giftige å svelge - men de kan være en risiko for kvelning.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har angela merkel en doktorgrad?
Les mer

Har angela merkel en doktorgrad?

Hun tok doktorgrad i kvantekjemi i 1986 og jobbet som forsker til 1989. Merkel gikk inn i politikken i kjølvannet av revolusjonene i 1989, og fungerte kort som nestleder for den første demokratisk valgte østtyske regjeringen ledet av Lothar de Maizière.

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?
Les mer

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?

Pushdown Optimization Option gjør at datatransformasjonsbehandling kan skyves ned i en hvilken som helst relasjonsdatabase for å utnytte databasens prosessorkraft best mulig. Den konverterer transformasjonslogikken til SQL-setninger, som kan kjøres direkte på databasen.

Hvilken er bedre campari eller aperol?
Les mer

Hvilken er bedre campari eller aperol?

Aperol er søtere enn Campari, som har en tydelig bitter smaksprofil som er avgjørende for cocktailer som Negroni og Boulevardier. Alkoholinnhold. Aperol har et lavt alkoholinnhold (11 % alkoholinnhold), mens Campari har et mye høyere alkoholinnhold (20,5–28,5 % alkoholinnhold, avhengig av hvor det selges).