Vil amoxicillin behandle mononukleose?

Innholdsfortegnelse:

Vil amoxicillin behandle mononukleose?
Vil amoxicillin behandle mononukleose?
Anonim

Amoxicillin og andre antibiotika, inkludert de som er laget av penicillin, anbefales ikke for personer med mononukleose. Faktisk kan noen mennesker med mononukleose som tar et av disse legemidlene utvikle utslett. Utslettet betyr imidlertid ikke nødvendigvis at de er allergiske mot antibiotika.

Hjelper amoxicillin med mono?

Selv om monoen ikke påvirkes av antibiotika, kan disse sekundære bakterielle infeksjonene behandles med dem. Legen din vil sannsynligvis ikke foreskrive amoxicillin eller penicillin-type medisiner når du har mono. De kan forårsake utslett, en kjent bivirkning av disse legemidlene.

Gjør antibiotika mono verre?

Jeg hadde hodepine, lymfeknuter var hovne, sår hals, feber, muskelsmerter, og jeg sov mye. A: Antibiotika bør ikke påvirke monotesting siden infeksiøs mononukleose er forårsaket av et virus. Antibiotika som behandler bakterielle infeksjoner (som halsbetennelse) påvirker ikke virusinfeksjoner.

Hvilket antibiotika er foreskrevet for mono?

Monoutslett er vanligvis forårsaket av å ta antibiotika, for eksempel som amoxicillin, i sammenheng med infeksiøs mononukleose. Selv om antibiotika ikke hjelper mot virusinfeksjoner som mono, brukes de til å behandle bakterielle infeksjoner, som halsbetennelse, som ofte oppstår sammen med EBV-infeksjonen.

Hva er den beste medisinen for mono?

Så en vanlig behandlingplan for mono er hvile med gradvis tilbakegang til normal aktivitet. Målet er å lette symptomene dine og behandle eventuelle komplikasjoner som oppstår. I tillegg til hvile kan legen din foreskrive ibuprofen eller acetaminophen for feber, sår hals og andre plager ved sykdommen.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?
Les mer

Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?

En matrise A kan ha mest én invers. Inversen av en inverterbar matrise er betegnet A-1. Når en matrise er inverterbar, er dens invers også, og dens inverses invers er seg selv, (A-1)-1=A. Dermed er det høyst én invers. Hva er antall inversjoner i en matrise?

Hvorfor bruke paddock-stativ?
Les mer

Hvorfor bruke paddock-stativ?

Selv om du jobber på en del av motorsykkelen som ikke krever at du roterer hjulet, sørger paddockstativet for at motorsykkelen står oppreist og ikke lener til siden. Dette er ganske nyttig når du tapper oljen fra en motorsykkelmotor. Står paddock bra?

Betyr ikke skyldig uskyldig?
Les mer

Betyr ikke skyldig uskyldig?

Mens begrepet 'ikke skyldig' i lekebruk ofte er synonymt med 'uskyldig', er de ikke det samme i amerikansk strafferettsvitenskap. 'Ikke skyldig' er et juridisk funn fra juryen om at påtalemyndigheten ikke har oppfylt bevisbyrden. Hva kvalifiserer som uskyldig?