Hvem er greta thunbergs biografi?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er greta thunbergs biografi?
Hvem er greta thunbergs biografi?
Anonim

Greta Thunberg, i sin helhet Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg, (født 3. januar 2003, Stockholm, Sverige), svensk miljøaktivist som jobbet for å løse problemet med klimaendringer, grunnla (2018) en bevegelse kjent som Fridays for Future (også k alt School Strike for Climate).

Hva gjorde Greta Thunberg berømt?

Greta Thunberg ble først kjent i 2018 da hoppet over skolen i en streik mot klimaendringer. … Hun slo an blant millioner av både voksne og unge mennesker, som snart ledet sine egne klimastreiker utenfor parlamenter i dusinvis av land rundt om i verden.

Er Greta Thunberg en ekte person?

lytt); født 3. januar 2003) er en svensk miljøaktivist som er kjent for å utfordre verdensledere til å ta umiddelbare tiltak for å redusere klimaendringene. For å unngå energikrevende flyging seilte Thunberg til Nord-Amerika hvor hun deltok på FNs klimatoppmøte i 2019. …

Hvem er Greta Thunberg og hva gjorde hun?

Thunberg begynte å protestere utenfor det svenske parlamentet i 2018, da hun var 15. Hun holdt et skilt som sa "Skolestreik for klima", for å presse regjeringen til å oppnå karbonutslippsmål.

Er Greta Thunberg veganer?

Thunberg, som er veganer selv, bemerket at mange dyr som er født under slike omstendigheter lever "korte og forferdelige" liv i det tungeindustrialiserte fabrikkgårder hvor kjøtt produseres.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har angela merkel en doktorgrad?
Les mer

Har angela merkel en doktorgrad?

Hun tok doktorgrad i kvantekjemi i 1986 og jobbet som forsker til 1989. Merkel gikk inn i politikken i kjølvannet av revolusjonene i 1989, og fungerte kort som nestleder for den første demokratisk valgte østtyske regjeringen ledet av Lothar de Maizière.

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?
Les mer

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?

Pushdown Optimization Option gjør at datatransformasjonsbehandling kan skyves ned i en hvilken som helst relasjonsdatabase for å utnytte databasens prosessorkraft best mulig. Den konverterer transformasjonslogikken til SQL-setninger, som kan kjøres direkte på databasen.

Hvilken er bedre campari eller aperol?
Les mer

Hvilken er bedre campari eller aperol?

Aperol er søtere enn Campari, som har en tydelig bitter smaksprofil som er avgjørende for cocktailer som Negroni og Boulevardier. Alkoholinnhold. Aperol har et lavt alkoholinnhold (11 % alkoholinnhold), mens Campari har et mye høyere alkoholinnhold (20,5–28,5 % alkoholinnhold, avhengig av hvor det selges).