Hvem er den egyptiske regnguden?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er den egyptiske regnguden?
Hvem er den egyptiske regnguden?
Anonim

Tefnut (tfnwt) er en guddom av fuktighet, fuktig luft, dugg og regn i gammel egyptisk religion. Hun er søsteren og konsorten til luftguden Shu og moren til Geb og Nut. Hun var kjent som Tphenis for de gamle grekerne.

Hvem er RA?

Ra var gudenes konge og hele skaperverkets far. Han var skytshelgen for solen, himmelen, kongedømmet, makten og lyset. Han var ikke bare guddommen som styrte solens handlinger, han kunne også være den fysiske solen selv, så vel som dagen.

Hva er tefnut-krefter?

evner. Tefnut er en ekstremt mektig gudinne, som er en av de opprinnelige egyptiske gudene. Hydrokinesis: Som gudinnen for fuktighet, dugg og vann har hun absolutt kontroll og guddommelig autoritet over vann og fuktighet.

Hvem er den egyptiske solguden?

Gitt denne historien har Solguden Ra alltid vært den største guden i Egypt. I det gamle riket (2800 fvt), da Egypt etablerte sine institusjoner og uttrykte sin kongelige ideologi, ble den guddommelige kongen av Egypt ansett som sønn av solguden.

Hva betyr tefnut?

Tefnut symboliserer fuktig eller etsende luft som skaper forandring, og skaper begrepet tid. Shu og Tefnut er avkom av Re (eller Atum, en form for solguden), en ur kosmisk gud, stamfader til universets elementer.

Anbefalt: