Hvorfor er perichondrium fraværende i fibrobrusk?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er perichondrium fraværende i fibrobrusk?
Hvorfor er perichondrium fraværende i fibrobrusk?
Anonim

Hyalin og elastisk brusk elastisk brusk Elastisk brusk ligner histologisk på hyalin brusk, men inneholder mange gule elastiske fibre som ligger i en solid matrise. Disse fibrene danner bunter som ser mørke ut under et mikroskop. … Disse fibrene gir elastisk brusk stor fleksibilitet slik at den tåler gjentatt bøyning. https://en.wikipedia.org › wiki › Elastic_cartilage

Elastisk brusk - Wikipedia

er dekket av et fibrøst lag k alt perichondrium (="rundt brusk"). I hyalin og elastisk brusk bærer perichondrium blodårene til brusken. … Hvit fibrobrusk blander seg med det omkringliggende fibrøse vevet, og har derfor ikke perichondrium.

Hvorfor er perichondrium fraværende i leddbrusk?

Brsk er blottet for blodårer. … Hyalin og elastisk brusk er omgitt av en bindevevskapsel k alt PERICHONDRIUM som inneholder kapillærene hvorfra næringsstoffene diffunderer inn i bruskmatrisen. leddhyalinbrusk og fibrobrusk har ikke perichondrium.

Hva gjør perichondrium for brusk?

Perichondrium består av et ytre fibrøst lag som inneholder fibroblaster og et indre kondrogent lag som inneholder kondroblaster. Hovedfunksjonene til perichondrium er å beskytte bein mot skadeog skade, gir næring til brusk gjennom blodårer, og letter bruskvekst.

Hvilken type brusk har perichondrium?

I elastisk brusk finnes kondrocyttene i et trådlignende nettverk av elastiske fibre i matrisen. Elastisk brusk gir styrke og elastisitet, og opprettholder formen til visse strukturer som det ytre øret. Den har en perichondrium. Dette er et diagram over elastisk brusk.

Hvilken brusk har ingen identifiserbar perichondrium?

Fibrocartilage er et middels utseende mellom tett bindevev og hyalin brusk. Kondrocytter ligger i lakuner og ingen identifiserbar perichondrium er tilstede.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når starter sorgpermisjonen?
Les mer

Når starter sorgpermisjonen?

Bedrifter gir en bet alt sorgtid på omtrent tre dager for døden til et nærmeste familiemedlem. Bedrifter gir vanligvis bet alt sorgpermisjon på bare én fridag for andre slektninger og venner. Hvor lenge etter dødsfallet kan du ta ut sorgpermisjon?

Hva heter det når familien din fornekter deg?
Les mer

Hva heter det når familien din fornekter deg?

disown Legg til i liste Del. Å fornekte noen er å avvise dem. … Selv om det er uvanlig å fornekte en annen person, når det skjer er det vanligvis et familiemedlem som blir kastet av. Hva betyr det når familien din fornekter deg? Fornektelse oppstår når en forelder gir avkall på eller ikke lenger aksepterer et barn som et familiemedlem, vanligvis når barnet gjør noe som oppfattes som upassende og disse handlingene fører til alvorlige følelsesmessige konsekvenser.

Må du åpne vinduer når du flekker?
Les mer

Må du åpne vinduer når du flekker?

Oppbevar salvieen din trygt. Du kan også la den brenne ut av seg selv. Noen liker å vente 20-30 minutter for å la salvierøyken nå maksimal styrke. Så åpne alle vinduer og inngangsdøren din for å slippe ut all den fastsittende energien. Hva er reglene for flekker?