Vokser arumliljer i skygge?

Innholdsfortegnelse:

Vokser arumliljer i skygge?
Vokser arumliljer i skygge?
Anonim

Hvis du dyrker arumlilje i varmt klima, plant den i halvskygge. Den er også følsom for kald trekk og vindeksponering. Hvis du planter arumlilje i potte på balkong eller terrasse, velg et sted som blåser mindre. Arumen kan også plantes nær en dam eller bekk, og til og med direkte i vannet.

Foretrekker arumliljer sol eller skygge?

Planter arum

Velg et sted som er i full sol, men som holder seg kjølig. Ikke plant i veldig tørr jord, fordi arum krever kjølig, fuktig jord.

Hvilke liljer vokser i skygge?

Mange liljer nyter litt skygge

De tre beste på listen min er japansk lilje (Lilium speciosum og cvs., sone 5–7, avbildet) i hvit og karminrød, martagonlilje (L. martagon og cvs., sone 3–7) i alle dens former, og Canada-lilje (L. canadense og cvs., sone 3–8) i fargevariasjoner.

Vil liljer blomstre i skygge?

Selv om liljer ser ut som de ville være masete planter, er de faktisk veldig enkle å dyrke. De er ikke spesielle når det gjelder jordtype eller pH, og de vokser godt i full sol, delvis sol, flekkete skygge og til og med lett skygge. … Enda mer enn andre løker krever liljer godt drenert jord.

Spreder arumliljer seg?

Arumlilje spres med både frø- og rotfragmenter. … Frøene spirer lett, men forblir vanligvis ikke levedyktige i mer enn rundt fire måneder. Frøene spres med vann, fugler, rever,forurenset jord og i dumpet hageavfall.

Anbefalt:

Interessante artikler
I rødbeter lysne mørke flekker?
Les mer

I rødbeter lysne mørke flekker?

Å drikke betejuice kan få arr, rynker og mørke flekker til å visne bort innenfra. Rødbetejuice er en rik kilde til vitamin C som bidrar til å redusere fet hud og kan bidra til å forhindre kviser og kviser. I tillegg kan betejuice være veldig nyttig for å fjerne døde hudceller og gi huden din en sunn glød.

Får newfoundland mye snø?
Les mer

Får newfoundland mye snø?

Nedbøren er i gjennomsnitt omtrent 1 120 mm årlig i Newfoundland. Omtrent tre fjerdedeler av den totale nedbøren faller som regn og en fjerdedel som snø. … Snøfall dominerer vinternedbør. Den er tung, med normale mengder over 300 cm de fleste steder i provinsen.

Kan du legge campanula i hengende kurver?
Les mer

Kan du legge campanula i hengende kurver?

Campanula-blomster ser best ut seller over en høy krukke eller en hengende kurv. Campanula isophylla er en etterfølgende form for klokkeblomstplanter. Kan du plante campanula i en hengende kurv? Følg guiden vår for å plante opp en hengende kurv med brennende tema, med begonia og campanula.