Hvilke av følgende ingredienser fungerer som overflateaktivt middel i tannkrem?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke av følgende ingredienser fungerer som overflateaktivt middel i tannkrem?
Hvilke av følgende ingredienser fungerer som overflateaktivt middel i tannkrem?
Anonim

Sodium lauryl sulfate (SLS) er det overflateaktive stoffet som er mest brukt.

Er tannkrem et overflateaktivt middel?

Overflateaktive stoffer. Mange, men ikke alle, tannkrem inneholder natriumlaurylsulfat (SLS) eller relaterte overflateaktive stoffer (vaskemidler). SLS finnes også i mange andre produkter for personlig pleie, som sjampo, og er hovedsakelig et skummende middel, som muliggjør jevn fordeling av tannkremen og forbedrer dens renseevne.

Hva er hovedingrediensen i tannkrem?

Fluoride . Fluorid er den viktigste ingrediensen som bekjemper hulrom i tannkrem, som bidrar til å styrke emaljen og forhindre tannråte. Alle tuber med tannkrem med ADA-forseglingen inneholder fluor.

Hvilket kjemikalie brukes i tannkrem?

Tannkrem inneholder vanligvis følgende komponenter: Vann (20–40 %) Slipemidler (50 %) inkludert aluminiumhydroksid, kalsiumhydrogenfosfater, kalsiumkarbonat, silika og hydroksyapatitt. Fluor (vanligvis 1450 ppm) hovedsakelig i form av natriumfluorid.

Inneholder tannpleiemidler overflateaktive stoffer?

De mest brukte overflateaktive stoffene er natriumlaurylsulfat, natrium N-lauroylsarkosinat og natriummetylkokoyltaurat, og brukes vanligvis med 1–3 % vekt/vekt. Smaken er den dominerende faktoren for å bestemme det sensoriske aspektet av et tannpleiemiddel og er typisklagt til med ca. 1 % w/w.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"